Technische Bijeenkomst Mastondersteuning was top

Geplaatst op 14-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Richard Fransen

Zaterdagmiddag 11 maart. Zo'n 40 leden hadden hun weg gevonden naar WV De Koenen om kennis te ontvangen en ervaringen uit te wisselen over het thema 'falende mastondersteuning', een vervelend probleem dat helaas ook bij enkele oudere types Victoires voorkomt.

We begonnen met Mohamed el Nasire (zie foto, de voormalig 'polyesterman' van de Victoire werf, en nu eigenaar van Polymo Boten), die ons informeerde over de verschillende oorzaken, hoe hij als professional dit soort problemen aanpakt en wat het ongeveer kost (en hoelang de 'reparatie' duurt) als je een professional inschakelt. Het probleem kent bij sommige typen Victoires vaak een dubbele bodem! Soms moet je - letterlijk - wat verder graven dan je vooraf had gedacht.

2023-alv-verslag

Na de pauze - met koffie en prachtig uitzicht over de Nieuwe Meer - was het de beurt aan Frank van Roessel. Hij had - als enthousiaste Victoire eigenaar - het probleem zelf (in twee keer) opgelost. De eerste keer met tijdelijk succes, de tweede keer - acht jaar later - met definitief succes. Hij vertelde over zijn aanpak, de benodigde gereedschappen, materialen en kunde. En natuurlijk over de kosten die hij de tweede keer heeft gemaakt.

Natuurlijk waren er meer leden aanwezig met ervaring op het aanpassen van de falende mastondersteuning. Het werd daarmee een geëngageerde en succesvolle bijeenkomst.

Op naar de volgende bijeenkomst: "Informatiebijeenkomst Prestatietocht naar London".