Wie zijn wij

De Victoire Club is een internationaal actieve vereniging van en voor eigenaren en liefhebbers van Victoire zeiljachten. Wij bevorderen de zeilsport voor Victoire-jachteigenaren via het organiseren van informatieve en gezellige 'droge' en 'natte' evenementen. Bovendien beheren we met onze ruim 500 leden en donateurs een omvangrijke kennisbank met technische informatie en 'best practices' gericht op het behoud van Victoire zeiljachten.

De vereniging is op 21 mei 1971 opgericht op initiatief van de heer G. van Riemsdijk uit Bussum. Circa 50 personen - eigenaren van een V-22 of V-25 - kwamen destijds in Amsterdam  bijeen. Een maand later was het eerste bestuur benoemd van de "Unie van Victoire jacht bezitters". De heer Ir. M.C. Meyer werd de eerste voorzitter.

De leden voelen zich door de Victoire Club verbonden met het water en met elkaar. We delen graag onze (zeil)ervaringen met elkaar, en bij het organiseren van diverse evenementen vormt het sociale aspect een belangrijk onderdeel.

Het bestuur bestaat uit zes actieve leden, die regelmatig met elkaar sparren over wat er speelt binnen de Victoireclub en op en rond het water. Ook besluiten zij over het toekennen van prijzen om bepaalde leden in het zonnetje te zetten. Personen die buitengewone verdiensten voor de Vereniging hebben verricht kunne worden voorgedragen als erelid.

Of je nu voor de eerste keer met je Victoire de Friese meren verkent, je eerste oversteek op het IJsselmeer voorbereidt, voor het eerst de zee richting Engeland oversteekt, of juist al jaren van het zeilen en het water geniet, ieder verhaal is interessant om met elkaar te delen. Waarbij we ons verbonden voelen door het type boot waarin we varen: de Victoire.

Mooi vormgegeven clubblad en nieuwe website

We brengen vier keer per jaar ons mooi vormgegeven clubblad uit dat zowel per post als digitaal, via een mooi flipbook, wordt verzonden. In het blad staan interessante reisverhalen van onze leden, verslagen, interviews en informatie over onderhoud en techniek. Ook is het mogelijk om je boot of spullen te koop aan te bieden of te koop te vragen via de marktplaats. 

Onze website is recent helemaal vernieuwd en voldoet daarmee aan alle moderne eisen. Naast algemene informatie over de verschillende typen Victoires, informatie over evenementen en een 'marktplaats', bevat de website ook een deel dat alleen toegankelijk is voor leden. 

Dat 'leden' deel bevat:

  • gedetailleerde technische en onderhoudsinformatie over de verschillende typen Victoires,
  • een Forum waar leden vragen kunnen stellen en informatie kunnen uitwisselen.
  • het bouwnummer archief met details per gebouwde Victoire (voor zover ons bekend)
  • toegang tot de gedigitaliseerde clubbladen en verenigsingsdocumenten

Lid worden van de Victoire Club?

Ben je een Victoire eigenaar of liefhebber? Word dan lid of donateur.

Je profiteert van de volgende voordelen:

  • Ervaringen delen met een netwerk van 500 andere Victoire-zeilers en -liefhebbers.
  • Vier keer per jaar het Victoireclubblad ontvangen met mooie zeilverhalen, tips en wetenswaardigheden.
  • Deelname aan gezellige en door de vereniging georganiseerde zeiltochten, lezingen, trainingen, excursies, etc..
  • Gebruik van de Documentatiecentrum en het Forum.
  • Victoire (gerelateerde) producten vragen / aanbieden via onze marktplaats.
  • Exclusieve Victoire Club producten kunnen kopen in onze toko.

De contributie bedraagt € 35 per jaar voor een lid en donateur.
Je kan je aanmelden via het aanmeldingsformulier .

Het 'gezinslidmaatschap' is voor gezinsleden van een 'gewoon' clublid. Zij worden direct bij de ledenadministratie aangemeld door het betreffende clublid. De contributie voor een gezinslid bedraagt € 10 per jaar.

Zodra we je aanmelding hebben verwerkt, ontvang je per post een bevestiging met je login gegevens voor MijnVictoireClub, ons laatste clubblad alsmede ons Victoire Club vlaggetje.