Kennisbank

Sommige Victoires zeilen al 60 jaar rond. En hoewel het in de basis robuuste schepen zijn, moeten ze wel onderhouden worden, zijn onderdelen aan slijtage onderhevig en gaat er onverhoopt toch wel eens iets kapot.

Maar, waar moet je op letten als je een Victoire gaat kopen? Hoe onderhoudt en repareer je een Victoire? Hoe is een Victoire gebouwd? Wat zijn de specificaties van de gebruikte onderdelen? Waar koop je goede vervangende onderdelen? Allemaal vragen waar iedere booteigenaar mee te maken krijgt.

De Victoire Club ondersteunt haar leden op verschillende manieren bij vinden van een antwoord op die vragen, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken en hun Victoires in tip-top shape blijven. Dat doen we door (historische) kennis en ervaringen vast te leggen en de onderlinge kennisuitwisseling tussen leden en donateurs te bevorderen. 

De kennisbank omvat:

  • Type Registers - Een Type Register beschrijft per type Victoire de laatst bekende kenmerken van ieder ons bekende bouwnummer.  
  • Bouwnummer dossiers - Bieden een uitbreiding op het register met de geschiedenis van ieder ons bekende Victoire zeiljacht, aangevuld met fotomateriaal.
  • Type archief - Bevat technische gegevens, bouwtekeningem, zeilplannen, owner manuals, reviews, polair diagrammen en stabiliteitskrommen, beschrijvingen van de elektrische installaties, handboeken over de verschillende typem motoren en kachels, etc..
  • Clubbladen - Het eerste clubblad kwam uit in mei 1971. Sindsdien zijn er meer dan 175 edities verschenen met inspirerende zeilverhalen, technische how-to's en andere wetenswaardigheden.
  • Forum - Hier kunnen leden vragen stellen en daarop reageren. Naast een Algemeen Forum heeft ieder type Victoire een eigen Forum. In de loop der jaren zijn 600 onderwerpen besproken met bijna 3.000 reacties.

Van de bovenstaande informatie zijn alleen de Type Registers publiek te raadplegen.