Lustrum - Sluitingstocht Noord

zaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 2 oktober 2022

 
Locatie
IJsselmeer / Markermeer
 

Organisator: Frank Jibben / Nel Schotvanger / Theo Schotvanger
Sluitingstocht regio Noord 2022 - Bezoek aan de Marker Wadden

 

Vorig jaar moesten we ons bezoek aan de Marker Wadden helaas afgelasten doordat er slecht weer en vooral harde wind voorspeld werd. Dus gaan we dit jaar een nieuwe poging wagen.

 

In 2018 hebben we er ook al een kijkje genomen. Toen waren de eerste eilanden van de Markerwadden net geopend voor het publiek, wandelpaden aangelegd maar de begroeiing was nog in een pril stadium. Nu, 4 jaar later, is de aanleg van de eerste vijf natuureilanden afgerond. Een nieuw landschap met slikken, kwelders, duinen en rietmoeras is ontstaan. Onderzoek toont aan dat de waterkwaliteit op en rond de eilanden verbetert en dat de biodiversiteit snel groeit. Wegens dit succes zijn inmiddels twee nieuwe eilanden in aanleg. Bij de aanlegsteiger is een eenvoudig restaurant met terras, dat over een mooi strandje uitkijkt op het Markermeer en waar we van koffie met wat lekkers kunnen genieten. Daarna gaan we één van de mooie uitgezette wandelingen maken. Onderweg kom je twee vogelkijkpunten tegen waar je in alle rust de vogels kunt bekijken. En als je na de wandeling nog fut hebt, kun je nog even uitkijktoren Steltloper beklimmen voor een prachtig weids uitzicht.

We verzamelen op vrijdagavond 30 september in de vertrouwde Buyshaven in Enkhuizen. Zaterdagochtend gaan we door de sluis het Markermeer op voor een tochtje van ong. 10 mijl naar de eilanden. Na ons bezoek vertrekken we richting Lelystad voor de laatste 5 mijl en meren af in Jachthaven Lelystad Haven (Houtribhaven), direct SB na de sluis. Daar is de havenkom voor ons gereserveerd en kunnen we ’s-avonds heerlijk eten in restaurant De Brass op de haven. Zondagochtend gaat eenieder weer naar de thuishaven of elders.

 

De liggelden zijn voor zover het budget het toelaat voor rekening van de Victoireclub, de maaltijd in De Brass voor eigen rekening.

Je kunt je aanmelden via deze website, graag UITERLIJK 22 SEPTEMBER.

 

We hopen op mooi zeilweer en zien jullie graag in Enkhuizen!

 

Theo en Nel Schotvanger (bij afwezigheid van Frank Jibben)

Tel: 06-42976602

Email: theoschotvanger@hotmail.com

Kijk voor meer info over de Marker-Wadden op Natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/marker-wadden/met-eigen-boot-naar-marker-wadden