Lustrum - Tocht naar Londen

zaterdag 4 juni 2022 t/m zaterdag 11 juni 2022

 
Locatie
Noordzee
 

BRIEFING ENGELANDTOCHT 23 APRIL

Op zaterdag 23 april zal er een briefingsbijeenkomst worden georganiseerd voor de Engelandtocht. Tijdens deze bijeenkomst zullen we voor de deelnemers details verstrekken over het programma, de routeplanning, vereisten, voorbereiding etc.. En uiteraard om eventuele vragen te beantwoorden. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur in restaurant Boot, Ambachtsweg 65, 1271 AL te Huizen.

De Engelandtocht is bedoeld voor leden, die onder begeleiding van ervaren leden, een keer een (nacht-)tocht over zee willen maken om ervaring op te doen.

In het kader van het 50-jarig bestaan van de Victoireclub gaat de tocht in 2022 naar Londen, waar we aan de voet van de Towerbridge afmeren in de beroemde jachthaven St. Katharine Docks.

De tocht met heenreis, verblijf in Londen en terugreis, duurt een week. We verzamelen op zaterdag 4 juni op twee lokaties, IJmuiden en de Roompot. Zondag 5 juni gaan we aan de overtocht beginnen met bestemming Queenborough aan de monding van de Theems. Daar treffen we elkaar allemaal op maandag. Dinsdag zullen we dan met alle Victoires de Theems opvaren met bestemming St. Katharine Docks. Daar zullen we woensdag en donderdag blijven, om uiteindelijk vrijdag de Theems weer af te varen en direct over te steken naar Nederland. Zaterdag komen we dan aan in IJmuiden respectievelijk de Roompot, zodat iedereen zondag weer thuis kan zijn.

Minimale vereisten om aan deze tocht deel te nemen met eigen schip (voor de eerste keer):
- Uiteraard een Victoire met standaard veiligheids- en navigatieuitrusting (bv. zwemvesten, brandblussers e.d.)
- Minimaal 2 zeilers per schip (voor de zeilers die voor het eerst oversteken)
- Schipper heeft TKN diploma of overeenkomstige relevante praktijkervaring
- Goed werkende radarreflector
- Zeemarifoon en GPS
- Bijboot (opgeblazen) of beter reddingvlot
- Noodsignalen
- Benodigde zeekaarten
- Paspoort (en als je ze hebt ICP, ICC, verzekeringsbewijs)
- Bemanningslijst

Je kunt via je aanmelding laten zien zien of je met eigen schip wil gaan of bij een ander op wil stappen. Daartoe verzoeken we de opstappers bij aanmelding in het vakje "aantal opstappers" het nummer 9 te selecteren. En de schippers uiteraard het aantal opstapplaatsen dat ze beschikbaar willen stellen.

De tocht wordt georganiseerd door Erik Aapkes (Victoire 855 Jupiter) en Theo van Elsen (Victoire 1200 Anak Mas). Jos Jacobs (Victoire 34 Poseidon) zal de begeleiding en coördinatie van de vertrekkers uit de Roompot voor zijn rekening nemen.