Openingstocht Noord

donderdag 18 mei 2023 t/m zondag 21 mei 2023

 
Locatie
IJsselmeer
 
Organisator: Frank Jibben

De Openingstocht Noord wordt traditiegetrouw gehouden in het lange Hemelvaartweekend.van 18 tot 21 mei.

Donderdag 18 mei.

We verzamelen in de Buyshaven in Enkhuizen. De ligplaatsen zijn gereserveerd. Om 17.00 uur hebben we een steigerborrel met elkaar op het grasveldje bij de dijk. Bring your own bottle!

Wie wil kan aansluitend een hapje gaan eten in een restaurant in Enkhuizen, of gewoon aan boord eten.

Vrijdag 19 mei.

We vertrekken om 09.00 uur richting Workum. Aankomst rond 13.00 uur bij de Zeesluis in Workum. Afhankelijk van de diepgang zoeken we een ligplaats in het kommetje voor de sluis, of we schutten naar binnen om een plekje te zoeken in de passantenhaven.

Om 15.00 uur worden we verwacht bij het Jopie Huisman-museum. Een 'must' voor degenen, die er nog nooit zijn geweest. En een dierbaar weerzien voor wie er al wel eens is geweest. Neem je Museumjaarkaart of je Vriendenloterijkaart mee, als je die hebt. Dan is de toegang gratis.

Wie wil kan 's avonds een hapje gaan eten ergens in Workum, of anders aan boord eten.

Zaterdag 20 mei.

We schutten weer naar buiten, als we binnen hebben gelegen, en zetten daarna koers richting Andijk. Onderweg maken we een tussenstop in de Natuurhaven De Kreupel, voor een lunch en om vanaf het uitzichtpunt het vogelleven op het natuureiland te bekijken. Verrekijker mee!

Vervolgens varen we door naar de Stichtingshaven/Buurtjeshaven in Andijk, waar de ligplaatsen zijn gereserveerd.

Om 19.00 uur hebben we een gezamenlijke maaltijd in restauarant 1619 aan de Stichtingshaven. We hebben een drie-gangen keuze meu a € 39,50. Wie dieetwensen heeft, kan die aan mij doorgeven.

Zondag 21 mei.

We sluiten om 09.30 uur af met een steigerkoffie, waarna iedereen weer terug naar de thuishaven of naar elders kan gaan.

Kosten.

Een deel van de kosten van de liggelden en de gezamenlijke activiteiten wordt door de Victoireclub betaald, de rest betaal je zelf. We zullen dat naderhand verrekenen.

Aanmelden.

In verband met de reservering van de ligplaatsen en de maaltijd op zaterdag 20 mei, is aanmelding een must. Graag uiterlijk maandag 15 mei.

Vragen.

Voor vragen, specifieke wensen of andere zaken mag je mailen of bellen met ondergetekende.

 

Frank Jibben,

V 1044, Vagebond