Openingstocht Zuid

donderdag 18 mei 2023 t/m zondag 21 mei 2023

 
Locatie
Deltawateren
 

Algemeen

Deze keer zal de tocht gaan vanuit de thuishaven naar Strijensas (Hollands Diep), Dordrecht (Dordtsche Kil, Oude Maas, Beneden Merwede) en Willemstad (Hollands Diep).

Omdat de Haringvlietbrug gestremd is kan daar geen gebruik van worden gemaakt. Vanaf het Haringvliet kun je eventueel via het Spui, de Oude Maas en de Dordtsche Kil naar Strijensas varen, maar misschien is het makkelijker om pas aan te sluiten in Dordrecht.

Donderdag 18 mei - Strijensas

We verzamelen in de middag of ’s avonds in de jachthaven Strijensas. Helaas hebben ze daar geen langsteigers, dus iedereen komt in een box te liggen. Op basis van de inschrijvingen zal iedereen van tevoren een box toegekend krijgen via Whatsapp of de mail. Als mensen zin hebben om ’s middags nog wat te ondernemen kunnen ze eens kijken op de website van Strijensas onder "Omgeving & Overnachten". Aan de wal is plek zat om een steigerborrel te houden. Voor diegenen die ’s avonds niet meer willen koken: Er is de mogelijkheid om in het Restaurant De Batterij (boven het havenkantoor) wat te eten. Je zult daarvoor wel op tijd zelf van tevoren moeten reserveren.

Vrijdag 19 mei - Dordrecht

We vertrekken om 11.00u vanuit Strijensas via de Dordtsche Kil en de Oude Maas naar Dordrecht, waar we naar de Nieuwe Haven van de Koninklijke Dordrechtsche Roei & Zeil Vereeniging gaan. Daarbij passeren we in Dordrecht de spoorbrug (die moeten we om 12.57 halen vanwege de rondvaart om 15.00u) en de brug naar de ingang van de haven. Beide bruggen kennen maar een korte openingstijd dus op tijd zijn en aansluiten is noodzakelijk. Info daarover is te vinden op Spoorbrug-GrotebrugEngelenburgerbrug. Van tevoren wordt de invaarvolgorde door de brug naar de haven bekend gemaakt omdat er in de haven zelf weinig manoeuvreerruimte is. Info over de haven vind je op KDR&ZV.
Rond 15.00u is er voor de liefhebbers een rondvaart door Dordrecht vanuit de Wijnhaven op de Dordtevaar (elektrisch aangedreven open boot), 6 minuten lopen vanuit onze ligplaats. Omdat er van tevoren gereserveerd moet worden moet u zich hiervoor opgeven  De kosten zijn €10 per persoon.
Om 18.00u gaan we gezamenlijk dineren in Proeflokaal Bregje. We nemen een 3-gangen menu wat €21,50 p.p. kost. Bij de gerechten staat aangegeven of er een meerprijs geldt. Graag ontvangen we per deelnemend schip per persoon ten laatste op 11 mei de keuze van voor-,hoofd- en nagerecht via  email: OpeningstochtZuid2023@ziggo.nl
 

Zaterdag 20 mei – Willemstad

Vandaag vertrekken we op een nog nader af te spreken tijdstip weer via de Oude Maas, de Dordtsche Kil en het Hollands Diep naar het prachtige Willemstad. Daar gaan we liggen in de Stadshaven.
Hier hebben we geen gezamenlijke activiteiten gepland. Wanneer je ’s avonds uit wil eten zal je daarvoor zelf actie voor moeten nemen. In Willemstad zijn daarvoor genoeg mogelijkheden. Zie daarvoor de website van Willemstad.

Zondag 21 mei

Vandaag kan iedereen uitslapen, zijn er geen activiteiten gepland en gaan we weer op weg naar de thuishaven. Maar, voel je vrij om nog wat langer in Willemstad te blijven en te genieten van de mogelijkheden.

 

Organisator:Eric Van Mechelen / Frank van Roessel / Mathy Vaessen

 

Impressie Openingstocht by Frank van Roessel