Prestatietocht naar London

zaterdag 3 juni 2023 t/m zondag 11 juni 2023

 
Locatie
Noordzee / London
 
Organisator: Erik Aapkes / Maarten Molenaar / Margot van der Vegte

 

Opnieuw organiseren Erik Aapkes, Maarten Molenaar en Theo van Elsen de Prestatietocht naar London. Vorig jaar waren de weersomstandigheden zodanig, dat het niet verantwoord was de oversteek te maken. Laten we hopen dat het nu wel lukt de Thames, de Towerbridge en St. Katharine's Dock op eigen kiel te halen!

De tocht vertrekt op zaterdag 3 juni; zondag 11 juni zijn alle deelnemers weer veilig terug. De organisatie vertrekt vanuit IJmuiden maar indien er meer dan 5 belangstellenden (schepen) zijn in zuid, bestaat er de optie daar ook een oversteek te organiseren. In dat geval zoeken we nog wel een vrijwilliger die de tocht vanuit daar begeleidt.

De tocht is bedoeld voor leden om een keer onder begeleiding van ervaren medeleden ervaring op te doen met een langere, nachtelijke oversteek. Het is mogelijk om deel te nemen met eigen schip en bemanning, of om als opstapper mee te varen met een ander lid. Maar uiteraard zijn alle andere leden ook welkom.

Minimale vereisten om aan deze tocht deel te nemen met eigen schip (voor de eerste keer):
- Uiteraard een Victoire met standaard veiligheids- en navigatieuitrusting (bv. zwemvesten, brandblussers e.d.)
- Minimaal 2 zeilers per schip (voor de zeilers die voor het eerst oversteken)
- Schipper heeft TKN diploma en/of overeenkomstige relevante praktijkervaring (bijvoorbeeld via deelname Rondje Noord Holland)
- Goed werkende radarreflector
- Zeemarifoon en GPS
- Bijboot (opgeblazen) of beter reddingvlot
- Noodsignalen 
- Benodigde zeekaarten 
- Paspoort (en als je ze hebt ICP, ICC, verzekeringsbewijs)
- Bemanningslijst 

Op 2 april organiseren we een informatiebijeenkomst voor alle (potentiele) deelnemers. Zie hiervoor deze link.

Wil je (nog) niet op eigen kiel, maar als opstapper mee? Vermeld dan bij je inschrijving bij aantal opstappers: 9. Dan weten we dat je niet met je eigen schip deelneemt.