Rubberprofiel stootrand geeft zwart af 16-09-2019 19:25:50

Mijn rubber profiel in de stootrand van mijn 40 jaar oude V34 geeft zwart af. Heeft iemand goede tips om dit te behandelen. Ik heb al eens ingesmeerd met bootwas. Dit is even beter maar werkt niet echt lang.

Vriendelijke groet, Peter Küppers V34 Recover.

Re: Rubberprofiel stootrand geeft zwart af 16-09-2019 23:32:12

Hallo Peter,

Toevalig heb ik gisteren ook een post gedaan i.v.m. de stootrand. Toen ik mijn V26 7 jaar geleden kocht, was de rubbere rand ook helemaal op. Ik heb het nog met vaseline geprobeerd, maar hielp niet veel. Voor zover ik weet zijn er geen herstelings mogelijkheden. Misschien een nieuwe laten maken bij een rubber specialist? 

Mijn oplossing is wat radicaler, ik heb de hele aluminium rand eraf gehaald en één geheel van de romp gemaakt. (Zie m'n post in de kennisbank). 

Een andere leuk alternatief is misschien zo'n hennep touwwerk er doorheen trekken? 

Groeten,
Gertjan 
 

Re: Rubberprofiel stootrand geeft zwart af 18-09-2019 19:58:53

Hallo Peter,
Is dat rubber net zou oud als de boot? Als dat zo is, vernieuwen, zou ik zeggen :-)

Groeten, Aike

Re: Rubberprofiel stootrand geeft zwart af 19-09-2019 17:26:55

Ha Aike, Gertjan,

Aike,
Ik denk het wel. Vorige eigenaar was een fanatiek zeiler maar geen fanatiek klusser. Ik denk dat ik inderdaad maar eens ga verniewen. Volgens mij staan adressen voor nieuwe rubbers op de website!

Gertjan,
Ik las je stukje, ziet er goed uit. Ben wel tevreden met zo een rubber randje. Meeste mensen hebben tegenwoordig een teak rand met geschroefd RVS profiel. Wel lekker sterk maar niet zo fijn voor de buren als je ze raakt.

Vriendelijke groet,

Peter

 

Re: Rubberprofiel stootrand geeft zwart af 28-09-2019 21:41:40

Hallo Peter, 

Ja zo'n teak rand is misschien ook een leuk alternatief. Heb je al een conclusie? Ik laat de mijne er voorlopig af en kijken hoe het gaat, anders kan ik er altijd weer één op zetten. 

Succes ermee,
Gertjan