Verven, nieuwe gelcoat of een combi? 24-08-2019 10:07:36

Mijn Victoire 933 uit 1985 is toe aan een opfrisbeurt. De gelcoat is niet meer glimmend te poetsen en de verf schilfert. Een vorige eigenaar heeft dek en kajuit al eens geschilderd, maar geen idee wanneer en waarmee.
Ik heb de artikelen van Peter Schermer gelezen, maar voor mij is zelf doen geen optie: tijd, kennis en materialen ontbreken.
Maar dan beginnen de vragen:
1) wordt het verf (welk systeem?) of een nieuwe gelcoat? Folie vind ik geen optie.
2) welke voordelen heeft het om op romp en dek/kajuit verschillende systemen toe te passen?
3) aan welk bedrijf kun je die klus met vertrouwen in handen geven?

Wie helpt me verder?

Re: Verven, nieuwe gelcoat of een combi? 26-08-2019 16:54:12

Hallo Richard,
Nieuwe gelcoat kan niet. Ik heb nog nooit gelezen of gezien dat iemand dat deed. Je zou het er wel op kunnen brengen, maar je krijgt het niet glad, want het is geen verf.
Het alternatief is tweecomponenten verf zoals Peter Schermer gebruikte. Van De IJssel of Polyservice (hun verf komt ook van De IJssel). Een ander merk is Awlgrip, maar dat is ruwweg anderhalf keer zo duur.
Zelf doen kan best, want demonteren, schuren en monteren is 80% van het werk. Als je een jachtschilder vindt die je wil adviseren en die het rollen wil doen, kun je de rest zelf doen. Zo deed ik het.
Groet, Aike van der Hoeff (V1044 'van zijl')

Re: Verven, nieuwe gelcoat of een combi? 03-09-2019 13:00:17

Hallo Richard
Je vraag bij welk bedrijf; neem eens kontakt op bij  Rob Frits jachtbetimmering in Lelystad en Quality Yachtpainting ook in Lelystad. Zover ik weet gebruiken zij Awlgrip maar weet het niet zeker. De schepen zien er mooier uit dan nieuw. Ook heb je nog Scandinavian Yachts in Workum zij gebruiken een type auto/vrachtwagen lak, ziet er ook heel mooi uit.
Ik zie geen voordeel in verschillende verf systemen.
De kosten zijn duizenden euro's bij alles laten doen omdat er veel uren in gaan zitten . Maar je schip ziet er voor 10 a 12 jaar of nog langer goed uit.
Groet, Allardt  [V1044 Compass-Rose]