Wanneer huiddoorvoeren/afsluiters vervangen? 02-08-2019 10:42:57

Onze 'elf' is van 1998. Huiddoorvoeren en afsluiters dus van messing, waaruit het zink door elektrolyse langzaam maar zeker wordt weggevreten. Mijn vraag is dus simpel: Wanneer zijn ze aan vervanging toe?
Alles is overigens op het oog nog prima en afsluiters draaien soepel.
Bestaat er ook een simpel antwoord op deze vraag???

 

Re: Wanneer huiddoorvoeren/afsluiters vervangen? 02-08-2019 14:26:58

Hallo Henk,
Voor zover ik weet zijn de afsluiters en huiddooorvoeren van de Victoires van brons. Maar helemaal zeker weet ik dat niet.
Als het messing is, wordt het op de plekken waar het messing ontzinkt een beetje roze. Niet gemakkelijk te zien.
Van onze 1988 Victoire heb ik een paar jaar geleden toch maar de belangrijkste doorvoeren en afsluiters vervangen. Ze gingen moeilijker open dicht en er braken handels af. Ik heb er één door een rvs doorvoer en afsluiter vervangen, maar grove rvs schroefdraden hebben soms de neiging om te gaan 'vreten'. Ik heb daarna gekozen voor kunststof, en wel van het merk Trudesign. Beste wat er is, zeer streng getest, en net zo duur als brons.

Groet, Aike van der Hoeff (1044 'van zijl')

Re: Wanneer huiddoorvoeren/afsluiters vervangen? 09-08-2019 10:02:00

Dank voor je reactie. Ik herinner mij inderdaad van mijn vorige Victoires (onze 11 is Vic nr 5 voor ons....), dat er in de folder gesproken werd over brons. Maar dat was in die tijd de norm en nu al heel lang niet meer. Roze plekjes heb ik niet; wel wat blauw/groene aanslag op sommige plekjes. Maar het probleem zal toch voornamelijk aan de (natte) binnenkant spelen en die is niet zichtbaar. 

Groet
Henk