Nieuwe nestkastjes 14-06-2019 13:08:44

Beste Aike,
De nestkastjes van mijn V933 zijn aan vervanging toe ivm met de slechte staat en het feit dat ik nieuwe ST schootlieren heb monteren.
Het archief vermeldt een contact met een oud medewerker van Victoria waarvan overigens onduidelijk is of dat contact nog actueel is.
Op zoek naar een andere optie kwam ik terecht bij de werf van Breehorn in Woudsend. Daar bleek dat de Breehorn 37 geheel identieke nestkastjes heeft als mijn V933. Het is voor hen een courant product. Zijn leverden mij binnen twee weken nieuwe kastjes incluis teak latje.
Wellicht een hint voor clubgenoten die blijkens het archief met soortgelijke vragen zitten.
met vriendelijke groet,
Henk Buitenkamp
(V 933 "Jolina"  bouwnr 196)
 

nestkastjes V933

Re: Nieuwe nestkastjes 18-06-2019 21:11:05

Beste Henk, 

ik heb ook een nestkastje waarvan de buitenrand begint te "brokkelen" .
Heb me al dikwijls afgevraagd of de maat van de breehornkastjes dezelfde zou zijn. 
Nu kan ik verder of vernieuwen of wat geklooi met polyester en herstellen.

Groeten

Patrick

Re: Nieuwe nestkastjes 19-06-2019 23:06:09

Dag Patrick,
Voor de goede orde nog wat gegevens van de "Breehornkastjes"
Uitwendige maat inclusief de flenzen 462 x 222 mm (B x H)
Flensbreedte 30 mm behoudens aan de onderzijde waar de flensbreedte 20 mm bedraagt ivm met montage latje (zie foto).
Ik denk dat de Victoriawerf in alle boottypes de zelfde kastjes toepaste.
Tenslotte: mijn oude kastjes zitten vast met schroefjes en kit dus het weghalen moet heel voorzichtig gebeuren. Desgevraagd adviseerde Breehorn me om daar een (oscilerend) mutitoolapparaat voor te gebruiken. Dat ga ik dan maar proberen.
Jij succes met de kastjes.
mvgr Henk

Re: Nieuwe nestkastjes 26-06-2019 17:26:44

Beste Henk,
Ik zou de nestkastjes/volgelnesten/opbergbakken niet meer vastzetten met kit uit een patroon, maar met Butylkit (is een soort stopverf). Blijft heel lang goed, én het is altijd weer los te halen. Te koop bij de watersportzaken.

Groeten, Aike

Re: Nieuwe nestkastjes 04-07-2019 23:18:42

Dag Aike,
Prima idee, ga ik doen.
mvgr, Henk