AIS en Seaclear 10-06-2019 11:13:12

Wie kan mij helpen (liefst even telefonisch) met de laatste stappen in de installatie ais gelinkt met Seaclear software.

Re: AIS en Seaclear 10-06-2019 11:44:08

Hallo Frans,
Je hebt dus een Em-Trak AIS transponder die gekoppeld moet worden (of is) met Seaclear software op een laptop.
Wij hebben ook de Em-Trak transponder. Die heb ik via bedrading gekoppeld aan de Raymarine plotter met behulp van het NMEA183 protocol.
Maar ik heb ook een RS232 aansluiting boven de kaartentafel zitten (waarin voor de veiligheid een optocoupler zit, maar dat komt later) waarin ik een USB kabel kan steken die aan de andere kant de laptop in gaat. Mijn navigatieprogramma (openCPN) 'ziet' die USB kabel als een com-poort, en haalt daar de GPS gegevens en de gegevens van de omliggende schepen uit. Die gegevens worden dus geleverd door de Em-Trak.
Dit is allemaal nog geen oplossing voor jouw probleem, het laat alleen nog maar zien hoe het bij ons werkt.
Om mee te kunnen denken is het om te beginnen handig als je vertelt hoe je de Em-Trak koppelt met de laptop.

Groeten, Aike van der Hoeff (V1044 'van zijl')