Hoek zaling Seldenmast + beweging 02-12-2018 09:58:18

Een vraagje over de verstaging / zaling. Op onze boot zit een Selden mast. De verstaging is in 2015 vernieuwd. De hoek die de bakboord en stuurboord zaling maken ten opzichte van de mast is niet helemaal gelijk. Dit hoort niet natuurlijk, en ik denk dat het ook wel redelijk eenvoudig te corrigeren is met het klemblokje om de stag aan het eind van de zaling. Wat me echter wat meer zorgen baart is dat in de zaling die een kleinere hoek heeft (dus lager staat) er wat beweging op de stag zit in de lengte richting van de boot (denk zo'n 2 cm ?) Je voelt dus dat je de zaling kan "draaien" om zijn lengte as bevestiging. Bij de zaling die hoger staat is dat niet het geval. Is dit normaal ? Ik ben de mast ingeweest en zie niet gelijk wat het probleem is...misschien uitgesleten bevestigings gaten?  Toen de boot eruit ging voor de winterstalling (dit jaar met staande mast) werd door de mensen van Flevo Marina gesproken over opvulplaatjes ?

Wat ik ook google, een enorme berg informatie over Selden masten, maar over de zaling bevestigingen vind ik helemaal niets....(spreader brackets).

Wie heeft een idee ? 

Groet Jurgen

zaling3