teak dek verwijderen 03-11-2018 17:39:51

Goedendag,

Mijn victoire 1270 staat inmiddels in de loods en al het beslag hebben we gedemonteerd met het idee om het teakdek te renoveren.
Helaas is het zo dat veel teakdelen beschadigd zijn door het gebruik van een hogedrukspuit (althans denk ik dat dat gebeurd is in het verleden)....dus nu sta ik te twijfelen of ik ga renoveren of het teak verwijderen en het dek polyester laten en te lakken.
Wie heeft hier ervaring mee ???.....en kan ik er zo maar van uit gaan dat ik het zelfde polyester dek onder het teak heb als een victoire 1270 die destijds zonder teak dek is afgeleverd door de werf?? Mijn schip is gebouwd in 2000/2001.

Ik hoor graag van jullie.

Met vr gr,
Martijn van Beers

 

Re: teak dek verwijderen 05-11-2018 16:29:57

Vraag clublid Ben Rutte. Hij heeft het teakdek van zijn 34 verwijderd en er geen nieuw teak op gezet.
Je zult wel wat sitiaties tegenkomen waar er sprake is van hoogteverschillen die problemen kunnen opleveren. Vaak zijn er bijvoorbeeld van scepterpotten twee versies: een voor met teak, en een voor zonder. Verder kan het zijn dat de voetrail te hoog komt te liggen, en dat je dus een afwateringsprobleem krijgt.
Groet, Aike van der Hoeff (archiefbeheerder)

Re: teak dek verwijderen 11-11-2018 08:31:59

Ook bij Frank Meyer  (1044 Tisento) wodt het teak dek verwijderd.
Had problemen met natte plekken .
Ook daar even te rade gaan;

Groeten 
Patrick