Spinnen in de kachel 07-10-2018 18:49:03

Kleine tip bij een (potentieel) Websasto kachel probleem.

Afgelopen weekend bij de sluitingstocht was het wat frisjes en wilden we de kachel (3 maand geleden overgebouwd van de oude naar de nieuwe boot) er even bij aan hebben.

Echter kwam de er rook uit de kachel (Webasto Airtop) bij de aansluiting van de uitlaat. Aangezien ik de kachel deze keer had ingebouwd met aanzuiglucht vanuit de goed geventileerde bakskist (had ik eigenlijk niet zo'n goed gevoel bij, en op mijn oude boot had ik hem dan ook zo ingebouwd dat hij lucht van buiten aanzuigt) bliezen we dus dieselrook de boot in. Geen goed plan en dus snel weer uit!

Gisteren nog maar weer een keer de bakskist in op uit te vogelen hoe dit nou kon. Direct na de inbouw drie maand geleden getest en niks aan de hand. Bevestigingen los en opnieuw vast...geen remedie. Dan de uitlaat maar eens helemaal los en blazen....juist. De uitlaat zit dus verstopt!. Uiteindelijk blijkt dat er binnen in de spiegeldoorvoer een vracht spinnen/web/eitjes zit. Dat verwijderd en voila klaar.

Gelijk ook maar even weer de aanzuiglucht van buiten geinstalleerd. Dat is toch nog wat veiliger..nu nog een gaasje voor de uitlaat. Vreemd dat dat er niet standaard op zit trouwens. Is toch wel een serieus risico...er zit blijkbaar ook geen overdruk-uitschakeling op de uitlaat bij een dergelijke kachel.

Jurgen
V933 Kijkduin