Nieuwe Gasoven 03-02-2018 14:05:17

In mijn V 933 is nog de originele gasoven van 1987 geinstalleerd. De professional waarschuwt me, omdat het niet veilig is. Ik moet het nu vervangen, met de komplete verbindingen. Wie kan mij een oven met semi-cardanische ophanging adviseren, die precies in de pantry past? Is iemand overgestapt van butaan tot propaan?
Met vriendelijke groeten
Andreas, SY Jovel

Re: Nieuwe Gasoven 04-02-2018 11:45:53

Hallo Andreas,
Wij hebben in 2012, toen onze gasoven van 1988 (in een 1044) onderweg kapot ging, een Eno gekocht. Dat is voor zover ik weet een goed merk. Ik zie dit merk inmiddels vaak terug in watersport winkels. De oven paste precies op de plek van de oude oven. Ik heb de indruk dat veel ovens dezelfde breedte hebben, maar dat moet je wel nameten.
Voorafgaand daaraan waren het leidingsysteem en de kranen al vernieuwd.
Wij zijn niet overgestapt naar propaan. Er zijn Victoire eigenaren die dat wel gedaan hebben, vooral diegenen die langere tochten maken. Tijdens de ALV van 2018 gaf een clublid een lezing over een wereldomzeiling, ook zij gebruikten propaan.

Groet, Aike van der Hoeff (V1044 'van zijl')

Re: Nieuwe Gasoven 30-04-2018 09:56:27

Hallo Andreas,
​Ik ben afgelopen maand overgestapt van butaan- naar propaangas. Ik maak daarbij gebruik van de de 5L flessen van Benegas Light, https://benegas.com/benegas-light/ . De oven en leidingen heb ik niet vervangen, wel het drukventiel.
​Belangrijkste redenen voor de overstap zijn het zeilen in voor en najaar en de prijs van een nieuwe vulling.
​De redenen om de Benegas Light fles te gebruiken is het lichtere gewicht; het veiligheidsventiel op de fles, en - dit is de doorslaggevende reden - deze fles past precies in de bakskist.

​Ik ben overigens wel benieuwd waarom de professional "het niet veilig vindt". Kun je dat met ons delen?

​Mvg,  Richard Fransen (V933 Prudence / 1985)

Re: Nieuwe Gasoven 19-09-2019 13:50:12

Ik heb in 2018 een niewe Eno "The One" geinstalleerd. De oven past precies op de oude plek. Naar een jaar in gebruik ben ik heel tevreden. Ik heb oog een aluminium refill-fles gekocht. In deze fles kun men propaan bijfullen.De dimensie is dezelfde als de campinggaz flessen.