Reparatie voorluik V933 21-10-2017 23:02:31

Beste mede Victoire zeilers,

Net als alle andere is ook mijn V933 uitgerust met een voorluik. De vorige eigenaar heeft deze enkele jaren geleden vervagen door een nieuw exemplaar.

We hebben al enige tijd lekkage in het BB toiletkastje. Na veel zoeken ben ik nu eindelijk achter de oorzaak. Alle schroeven waarmee het frame van het voorluik vastzit op de opbouw blijken dol. Wanneer het regent of er slaat water over dek dan komt er via deze dolle schroeven water in de boot. Dit loopt via de binnen- en buitenschaal naar het toiletkastje. Afgelopen zomer heb ik dit provesorisch verholpen door de schroeven er uit te halen, gat zo goed als mogleijk vol te kitten om ze er vervolgens weer in te duwen. Dit werkte redelijk.

Deze winter wil ik dit verhelpen. Ik wil het frame alleen niet van de boot halen; deze zit ontzettend goed vast, lekt niet en ik ben bang hem te beschadigen. Mijn oplossing zou als volgt zijn: alle schroeven er uit draaien. Vervolgens zo goed als mogelijk schoonmaken. Vervolgens de ruimte tussen de schalen vol spuiten met purschuim. Na drogen wil ik dit purschuim voorzichtig uitboren en vol laten lopen met epoxy. Vervolgens de epoxy uitboren en dan de schroef (eventueel met kit) er weer in draaien. Op deze manier heeft de schroef weer voldoende 'vlees' om in vast te zitten.

Mijn vraag is echter: zijn er meer mensen die dit probleem hebben gehad? Wat vinden jullie van mijn beoogde oplossing? En heeft iemand enig idee waar ik deze producten goed kan halen?

Alvast bedankt,

Lars Bosma (Stern)

Re: Reparatie voorluik V933 22-10-2017 15:25:37

Hallo Lars,
​Ik heb hetzelfde probleem gehad, maar ik kan als 'reageerder' in dit bericht geen foto's plaatsen. Daarom maak ik een nieuw onderwerp aan, zodat er foto's bij kunnen. Jouw oplossing vind ik te ingewikkeld, ik zal proberen uit te leggen waarom, en wat naar mijn idee beter is. Kan best zijn dat op mijn manier ook veel aan te merken is, maar dat hoor ik graag en zo komen we vast tot iets wat goed is.

​Groet, Aike van der Hoeff (V1044 'van zijl')