stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 24-03-2017 17:16:54

welke victoire eigenaar van 1044 kan mij informeren waar ik de stuurautomaat op de roerkoning moet bevestigen. Onderdeks loopt de roerkoning in een dichte buis ,bovendeks zou wel kunnen,maar dan moet er een gat worden gemaakt naar de achter bakkist  en dat lijkt mij geen goed plan i.v.m. risico lekkage naar achterbakskist.

Ik hoop dat er iemand is die ervaring heeft hoe ik dit aan kan pakken

desiree verlegh
comme il faut

Re: stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 25-03-2017 00:17:42

heel lang geleden was eens een bericht in het clubblad met een foto
van een omhoog geklapte helmstok aan diens onderkant de beugel met de pen waar de autohelm op zat.
weliswaar ging het om een V933. vond het wel een slimme oplossing,maar vroeg me wel af of het goud zou werken,want de autohelm hoort op een afstand van ca. 40cm van de roerkoning te komen zitten.

groet,
jürgen
822 PIANO

Re: stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 25-03-2017 23:27:50

Hallo Desiree,
Wat voor stuurautomaat heb je?
En er zijn 1044 eigenaren die een extra 'korte RVS helmstok' onder de houten helmstok hebben, waar de stuurautomaat op aangrijpt. Je kunt dan zelfs tijdens het varen op de automaat de houten helmstok omhoog zetten. De Hartendief heeft dat, o.a.
Groeten, Aike van der Hoeff

Re: stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 28-03-2017 14:24:25

Dag Desiree,
Wij hebben de stuurautomaat onderdeks. De Hennegatskoker ( buis waar de roer as door loopt) is denk ik wat lager dan bij jou.
De roer as is daardoor vrij aan de bovenkant waar op de arm voor de stuurautomaat gemonteerd kan worden.
Om de hennegats koker af te dichten is  deze voorzien van een neopreen manchet.
Ik heb wel een foto maar geen idee hoe ik die hier geplaatst krijg.


Rene
 

Re: stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 28-03-2017 21:43:52

Rene,
​Iemand die reageert op een bericht kan nog geen foto's plaatsen (degene die met het onderwerp begint wel). De mogelijkheid - voor mensen die reageren - om afbeeldingen te plaatsen hebben we nog niet beschikbaar. Komt er wel aan, maar ik weet niet wanneer.
Groeten, Aike

Re: stuurautomaat rechtstreeks op roerkoning 02-04-2017 17:21:36

Hallo Desiree,

Ik heb een dergelijke beugel, die Aike beschrijft, aan mijn helmstok. Ik heb er 3 jaar geleden een stuk of 6 laten maken en via de club verkocht o.a. aan Patrick. Ik kan je een foto mailen, als je wilt weten hoe dat er uitziet. Mocht je het een goede oplossing vinden en als er meerdere  leden  zijn, die ook zo'n beugel willen hebben, dan  kan Ik er wel weer een paar laten maken.

groet,
Frank.