Schijven vast in FranceSpar mast 22-02-2017 00:23:21

Beste allemaal,

Misschien heeft iemand iets aan mijn opgedane ervaringen met de oude schijven uit onze mast.
Hoewel ik aanvankelijk in de veronderstelling verkeerde dat de schijven in de mast van onze pas gekochte boot uit 1981 wel zouden functioneren heb ik meer uit interesse de kop van de mast los gemaakt voor inspectie. Wat bleek, alle 4 aanwezige rvs schijven zaten vast omdat de ingeperste bronzen bussen welke functioneren als lager op de rvs as, kapot waren. Na enige omzwervingen ben ik uitstekend geholpen door Neutmast Tuned Rigs & Ropes Enkhuizen waar de schijven weer keurig zijn voorzien van bronzen bussen. Kosten 100 euro.
Meer info nodig? Neem gerust contact met me op,
Grtz. Jerome Guillot
 

image
image
image

Re: Schijven vast in FranceSpar mast 22-02-2017 22:15:26

Bedankt Jerome!
goed advies!
nu de mast nog plat op de boot ligt,zal ik er eens na kijken.
groet,
jürgen