Wallas 1800 sail petroleum kachel 14-11-2016 20:40:52

Mijn Wallas Petroleum kachel start goed maar ik heb twee problemen:
- Er staat vaak water in de gas afvoer slang. Het schoorsteentje dat ik altijd goed dichtdraai is kennelijk niet waterdicht. Ik heb het weleens uit elkaar gehaald, wellicht moet er een nieuwe pakking in. Heeft iemand ervaring en weet iemand waar ik schoorsteen onderdelen kan krijgen.
- Ik vind dat er erg weinig hete lucht uitkomt. Hij verwarmt maar erg matig. Heeft iemand ervaring hiermee. Is er onderhoud nodig? Hoe doe je dit?

Ik gebruik de speciale petroleum maar het kan zijn dat in het verleden weleens de gewone lampenolie gebruikt is.

Met virendelijke groet,

Peter Küppers, Victoire34 Recover

Re: Wallas 1800 sail petroleum kachel 15-11-2016 10:30:34

Hallo Peter,
​Wij hebben een Wallas 2400 kachel, een ander model dus. Daar staat geen schoorsteen op, maar er is een uitvoer (en aanvoer) die in de spiegel zit.
​Ik heb hem een keer laten nakijken bij Legerstee Watersport in Heusden.
http://www.legerstee-watersport.nl/
​Ik dacht dat hij niet meer startte, maar daar werkte hij op de testbank goed. Hij lekte wel wat warme lucht, dus dat is toen verholpen.
​Het rendement van de Wallas kachels is niet al te hoog, dat komt altijd uit tests. Daar staat tegenover dat ze stil zijn en zeer weining stroom verbruiken. Bij ons heb ik wel de warmelucht slangen geisoleerd, dat scheelde heel veel.
​Het schijnt dat ze ook goed werken op GTL diesel. Maar dat heb ik nog niet durven proberen. Wij gebruiken de gezuiverde petroleum.
​Onderdelen zijn onder andere te koop bij Hagens, bij standkachel.nl en bij Legerstee.
Groeten, Aike 

Re: Wallas 1800 sail petroleum kachel 16-11-2016 12:41:45

Ha Aike,

Hartelijk dank! Ik ga het eens vragen daar.

Vriendelijke groet,

Peter

 

Re: Wallas 1800 sail petroleum kachel 20-11-2016 22:46:54

Mijn oude Wallas 1800 (bouwjaar 1987) is in 2014 niet meer ontstoken. Ik heb de kachel naar Bukh/Bremen ter reparatie gezonden. Zij  hebben gezegd dat het niet mogelijk is, omdat de pit (spiraal) verroest is. Dit jaar heb ik besloten, een nieuwe Wallas 1800 te kopen. Het was niet een simpele beslissing omdat de kachel erg duur is (ca 1200 €). Maar ik heb de investering niet berouwd. De nieuwe kachel is heel stil, geurloos en verbruikt weinig petroleum. Ik ben naar Schotland gezeild met temperaturen s'avonds van ongeveer 5 tot 8 DEGCEL. De kachel heeft het schip op 20 DEGCEL probleemloos opgewarmd.

Met vriendelijke groeten
Andreas, JOVEL, Victoire 933