lekkage hennegatskoker 05-09-2016 21:42:56

Tijdens het varen, lekt de koker aan de binnenkant (ergens bovenaan) zout water.
De rvs plaat met roerslag begrenzer heb ik tijdens een eerste poging (met bijtel proberen te liften) niet losgekregen. Is dit één geheel met de hennegatskoker of op welke manier kan ik deze demonteren.
Wie heeft hier ervaring mee? Groet Guy

HGkoker

Re: lekkage hennegatskoker 07-09-2016 19:14:58

Hallo Guy,
Weet je zeker dat de lekkage aan de bovenzijde zit? Wij hebben jaren geleden ook een lekkage aan de hennegatskoker gehad, maar dat was terplaatse waar de hennegatskoker door de romp heen komt. Wat haarscheuren in het polyester. De boot het water uitgehaald, hij moet namelijk wel droog staan want zodra je achterin begint te werken komt dat gedeelte dieper te liggen en blijft alles nat. Daarna opnieuw met polyester ingepakt en klaar.

Groet,
Frank Bruijn
"Marsouin" V34
 

Re: lekkage hennegatskoker 09-09-2016 16:46:47

Beste Guy,

Ik heb deze winter hetzelfde probleem opgelost.
​Op de eerste plaats heb ik met houten keggen de dekplaat op de kuipvloer proberen te liften.
​Dat is me voor pakweg 8 mm gelukt, maar toen kwam ik er achter dat de hele hennegatskoker vastzit aan deze dekplaat.
​Toen ik dat constateerde heb ik de kit tussen de dekplaat en de kuipvloer verwijderd, schoongemaakt en opnieuw gekit.
​Dat valt niet mee als je daar slechts een spleet van 8 mm voor hebt, maar het is te doen.
​De dekplaat met hennegatskoker helemaal verwijderen lijkt me geen optie.

Hopelijk heb je hier iets aan; ik heb nog wel wat fotoos om eea te verduidelijken indien gewenst.

​Groet,

René
Shocking Blue V1044