Stootlijst rubber - welke groothandel? 16-08-2016 11:51:27

Afgelopen winter is bij ons de stootlijst eraf geweest en heb ik de naad tussen dek en romp opgevuld. We hebben zo'n aluminium stootlijst met daarin een rubber strip. Het rubber was slecht en brokkelig, dus dat heb ik vervangen. Een rol van 25 meter, geleverd door DG Rubber in Nijjkerk (groothandel), via Kniest aangeschaft.
​Nu het erin zit is er een probleem. Als ik een paal raak, wat wel eens gebeurt als we bijv. een krappe box binnenvaren, schiet het rubber gewoon uit de stootlijst. Daarna hangt er een lus buiten de lijst en moet ik een deel van het rubber, vanaf de lus tot aan één van de einden, opnieuw in de stootlijst duwen. Centimer voor centimeter, met een grote schroevendraaier.
​Bij het vorige - oude - rubber gebeurde dat nooit. Niet dat ik vaak palen of sluiswanden raak, maar het komt wel eens voor.
​Ik wist dat groothandel Caralu in Best ook rubber voor de bekende stootlijst levert (en de stootlijst zelf, zie afbeelding), maar dat zijn rollen van 50 meter, daarom had ik daar niet voor gekozen. Inmiddels ben ik bij hen op bezoek geweest en ik kreeg een klein stukje mee. Het rubber dat zij leveren lijkt iets steviger, wat gladder en heeft een andere vorm (zie de foto). Minstens zo belangrijk is dat de eigenaar van de 1044 'Freebird' het Caralu rubber sinds een paar jaar in zijn stootlijst heeft zitten en geen problemen ondervindt als hij een keer een paal of een sluiswand raakt. Intussen is DG Rubber bereid hun materiaal terug te nemen en lijkt het erop dat ik mijn geld terug krijg. Alle lof wat dat betreft.
​Ik ben nu van plan een rol van 50 m van Caralu te kopen.
Voordat ik dat doe ben ik benieuwd of er nog meer mensen zijn die het rubber in de stootlijst vernieuwd hebben en waar ze het gekocht hebben.
​Groet, Aike van der Hoeff (V1044 'van zijl')

Caralurubber boven, DGrubber onder
Caralu Stootlijst onderdelen

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 16-08-2016 22:25:00

Hoi Aike,

Wellicht eens een aantal Alu "einddopjes" direkt. mee bestellen, gaat in een moeite door....want die heeft wel eens weer iemand nodig.
Heb ze ooit zelf een keer bestelt aldaar,het was een heel karwei

En er moet volgens mij ook een draatje hier zijn mbt het rubber

groet, jürgen

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 18-08-2016 11:40:59

Hallo Jürgen,
​Die eindopjes had ik al besteld. En het bij DG Rubber aangesschafte rubber kan ik inderdaad weer bij Kniest inleveren.
Groeten, Aike

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 19-08-2016 09:08:54

Hallo Aike,

Wij hebben ook het rubber in de stootlijst vervangen. Alweer een paar jaar geleden, destijds gekocht bij Yachting Willemstad. Geen idee van welke groothandel het kwam, maar gezien ook onze ervaring dat het rubber er snel uithangt als we een boxpaal raken, denk ik dat het ook van DG Rubber komt. Wij kochten destijds 25 m. en dat was geen probleem. Sinds twee jaar liggen we nu in een box in Zierikzee die maar iets breder is als de boot (3,40 m ts de palen) en het zijn ook nog eens zeer forse palen, dus regelmatig bij het invaren: "bingo".
De oplossing die wij nu gebruiken zijn kleedjes die we over de stootlijst hangen zodat er geen direct contact is tussen rubber en paal.
Kleedjes zijn ongeveer 1,5 m lang en alleen op het breedste gedeelte van de boot en hangen daar uiteraard alleeen als we onze box invaren. We gebruiken ze nu sinds dit voorjaar en het werkt vlekkeloos.

Groeten,

Frank en Willy Bruijn

Victoire 34 "Marsouin"
 

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 19-08-2016 19:50:07

Hallo Frank en Willy,
​Ja daar ging het bij mij ook mis, diezelfde boxen in Zierikzee (die van de Gemeentehaven).
​Ik wil er niet mee blijven zitten, met dat kwetsbare rubber. Doen jullie mee - de helft overnemen - als ik 50 m koop? Voel je niet verplicht hoor!

​Groeten, Aike

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 20-08-2016 16:21:33

Hallo Aike,

Afhankelijk van de kosten zijn wij evt wel geinterresseerd, voor ons is het probleem niet meer zo nijpend en wij zijn helaas niet in de gelegenheid om de reeds aangeschafte en gebruikte rubbers terug te geven.
Dus laat even weten wat de kosten voor ons zouden zijn.

Groeten, Frank en Willy

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 29-08-2016 17:01:31

Beste Victoire eigenaren,
​Wie neemt de helft van een rol van 50 meter nieuw stootrubber (25 m dus) van mij over? Zie Markplaats > Aangeboden op deze website.

​Aike van der Hoeff, V1044 'van zijl'

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 28-10-2016 22:30:28

Beste Aike,
Stootrubber al verkocht? Ik ben geinteresseerd in de resterende 25m voor mijn 933.

Groet, Jan

Re: Stootlijst rubber - welke groothandel? 15-08-2017 23:36:53

Beste Aike,
Ook wij hebben last van een opgekruld rubber op onze 1044 Argo.

Kun je aangeven wat zo'n rol rubber ongeveer kost?

Groet Paul