Victoria 31 23-07-2016 17:59:43

De jachtwerf die de Victoires bouwde heetten tot 1995 "Jachtwerf Victoria". Tot ca. 1968 heetten ook de modellen die men bouwde 'Victoria'. De werf ontdekte echter dat er in Engeland al een jachtwerf was die bouwde onder de naam Victoria. Dus werden de modelnaam veranderd in Victoire.
Onder de naam 'Victoria' bouwde men voorafgaand aan het polyester tijdperk houten schepen, gangenbouw. Eén van de modellen was de 'Victoria 31', vermoedelijk ontworpen door Sipman. Er zijn er ca. 35 van gebouwd en er vaart er nog minstens één rond, uit 1967. Eén van de opties toentertijd was het laten bekleden van de romp met polyester, en dat is bij deze Victoria 31 gebeurd, wat de reden zal zijn dat ze er nog is. De huidige eigenaar, die erop woont en ermee door heel Europa vaart, nam contact op met de Victoireclub en stuurde een werfbrochure, plus een paar foto's. De brochure staat in het archief.

Groet, Aike van der Hoeff (archiefbeheerder)

Victoria 31 vooraanzicht
Victoria 31 zijaanzicht