Dieseltank met een vlotter (Schwimmer) 07-06-2015 01:00:43

Ik heb op mijn boot een 50l. dieseltank uit roestvrijstaal. Deze tank is voorzien van een 200ml.vuilopvanger (Sumpf).Het vuil hieruit verdwijnt over de aflaatschroef. Nadat ik eerst het water uit de dieselfilter heb verwijderd (ongeveer 50 ml.na zeker 80 uur in werk stelling vorig jaar) heb ik de vuilopvanger leeggemaakt. Er kwam slechts 10 ml. vuil uit. Aangezien ik deze nog nooit heb leeggemaakt, had ik eigenlijk meer verwacht.
Mijn vraag: Is er in de sumpf een vlotter (Schwimmer) die door het water dat zwaarder is dan diesel de doorgang van de aflaatschroef dicht maakt? Of is de tank zo verontreinigd dat de doorgang verstopt is? Ik heb voorzichtig geprobeerd met een draad de doorgang vrij te maken, maar er kwam verder geen vloeistof!

Vriendschappelijk, Andreas, SY JovelRe: Dieseltank met een vlotter (Schwimmer) 13-06-2015 23:23:18

Beste Andreas;
Vorig jaar heb ik mijn 75 liter diesel tank afgetapt en via de baks kist uit de boot gehaald.
In de tank zat een niveau meter welke ik gedemonteerd heb zodat ik in de tank kon kijken en na het voorzichtig verwijderen van de vuilopvang heb ik de tank omgespoeld met warm water met sop en daarna schoon gelpoten met een hogedruk spuit en daarna goed laten drogen.
Toen wist ik zeker dat alles schoon was en heb ik de tank weer ingebouwd.
Het was de eerste keer dat  de tank schoon gemaakt is,ik laat wel elk voorseizoen een beetje diesel met soms wat water via een kraantje onder aan de vuil opvang  uit de tank lopen.
Mijn V933 is van bouwjaar 1979 ,en  ik ben vanaf 1982 , 2e eigenaar.
Cees Brandenburg boot naan Skipper-Ahoy.