Vuilwatertank 23-05-2015 16:57:03

Vuilwatertank
Ik heb een 933 van het laatste type; ondanks de wens om de tank zoveel mogelijk naar het midden (en zo diep mogelijk) van het schip te hebben, denk ik dat de enige mogelijkheden zijn: of onderin de natgoed kast, of achterin onder het dubbele bed (bij mij kan dat niet: daar ziet mijn warm water boiler al).
Een andere mogelijkheid is een redelijk platte tank (in de vorm v.d. boot) voorin onder het bed (alleen hoe krijg je alle slangen daar??) . Duidelijk is dat geen van alle mijn voorkeur heeft , maar andere opties zie ik niet.
Ik ga er nog overna denken (lees: voor mij uitschuiven). Ik zie ook graag de gedachtespinsels van anderen tegemoet.

Mvg,
Richard Spruijt, V-933 "Paddington"

In onze Victoire 933 van bouwjaar 2001 zit de vuilwater tank in de bakkist tegen de wand van de kleding kast gemonteerd. Onder de tank zit de pomp voor het leeg pompen van de tank. De bakkist is nu wel een stuk kleiner maar we krijgen alle stootwillen en emmers er nog in.
Een andere plek voor de tank in niet zo makkelijk te vinden aangezien de aan- en afvoerslangen dik zijn.

Jan Willem Bunt

Destijds had ik in onze V933 (1994) de vuilwatertank van 25 liter in de kast achter het toilet gemonteerd. Boven de tank, tegen de wand, zat de pomp (Jabsco) om de vuilwatertank te legen. De wisselkraan (wel of niet naar de tank) was achter het toilet gemonteerd. Het geheel werkte goed. Probleem was wel dat je het geheel na enige tijd begint te ruiken (ondanks dat alles dicht is). Ook de tank te vol pompen, wat met kleinere kinderen makkelijk kan, zorgt er vervolgens voor dat de ontluchting verstopt zit en er een schoonmaakaktie gestart moet worden (niet zo fris in zo'n kleine ruimte!).

Vriendelijke groet, Evert van Velzen

Tank,pomp,kranen,doorvoeren,slangklemmen,bijna alle benodigdheden zijn gekocht. Maar het inbouwen valt iets tegen,als de tank op zijn plaats zit leest u hier meer over.

Rene Schoen
------------------------------------------------------