Constructie V822 ivm water onderin de boot 06-07-2014 12:58:55

Kan iemand mij vertellen hoe de V822 in elkaar steekt vanaf de wrang ter hoogte onderkant trap naar achteren toe en of het mogelijk is dat daar onderin water blijft staan?

Re: Constructie V822 ivm water onderin de boot 19-08-2014 12:49:21

Beste Maarten,

Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik heb een vaag vermoeden dat hij lekt op de rails van de overloop en dat er daarom water komt te staan onder de trap. Is er iemand die ons dit kan bevestigen?
Hartelijke groet,
Marco de Graaff
V822 Fiorente

Re: Constructie V822 ivm water onderin de boot 24-11-2014 13:04:33

Beste Maarten,

Heb bij het winterklaar maken van de boot hier ook zitten kijken. Er zit daar een soort wrang , waar de binnenschaal aansluit op de buitenschaal. De binnenschaal is waar de kielbouten ook door lopen en waar een flonder in de kajuit ligt.
Deze wrang is aan de zijkanten open bij ons en er ligt bij ons ook wat water en drab in. Er is slechts bij te komen met een redelijk dunne slang en dan pompen. Veel water is het niet, want als het niveau hoger komt stroomt het onder de vlonders in de kajuit of voorkant motor-ruimte.
Voorkant motorruimte is trouwens de positie van de aanzuig van onze hand-bilge-pomp, maar bij mij staat daar nooit water, dus zie ik de bilgepomp als een nood-oplossing bij een calamiteit met veel water in de boot.

Groet, Gem Wender