Dieselolie toevoegingen 03-02-2011 17:52:18

Heeft er iemand ervaring met dieselolie toevoegingen om de zwarte vlokjes tegen te gaan. Ik weet ook dat condens de grote boosdoener is maar ik heb ook al een aftapkraantje onder de tank gemaakt om dit eventuele water regelmatig af te tappen.
Er zijn verschillende merken op de markt zoals Grotamar 71, Shieer Ignition D, Forté, enz.
Ik ben benieuwd of hier al ervaringen mee zijn.
Mijn tank is nu brandschoon en ik hoor veel verschillende meningen.

Sander Prins V933 Janna

Re: Dieselolie toevoegingen 04-02-2011 23:34:32

Goedendag Sander,

Wij gebruiken al enige jaren, naar volle tevredenheid, Star Tron we voegen het bij elke tankbeurt toe en hebben nog nooit last gehad van enig aanslag of vervuilde brandtstof filters/tanken.

Zie : www.bootonderhoud.nl


Groeten,

R.Smit Rolin

Re: Dieselolie toevoegingen 05-02-2011 19:20:31

Goedendag Sander,
Ik ben gestopt met toevoegingen aan de dieselolie. Heb wel een magneetfilter in de brandstofleiding geplaatst. Ik koos voor de Algea-X de werking is een raadsel. Wel resultaat, de spiegel wordt minder zwart, en de waterafscheider bevat alleen maar helder dieselolie.
Als je bij Google zoekt onder --dieselolie toevoeging-- vind je misschien wel interessante stukjes.

vrg,
Allardt

Re: Dieselolie toevoegingen 13-03-2011 21:59:44

Dag Sander,

Ik heb dezelfde overwegingen. Zodoende Soltron opgemerkt. Info onder: www.soltroneurope.com.
Deze info is veelbelovend en bewezen. Ik heb zelf geen ervaringen maar op basis van een verwijzing uit boek "dit is klussen aan je boot" bewerkt door O. Cox ga ik het maar eens proberen.

Bas de Koekkoek, V933 Dagny

Re: Dieselolie toevoegingen 08-11-2012 16:58:52

Hoi Sander. Ik weet niet of de tank in een 933 hetzelfde is als in een 1044. Zelf schroef ik de plug los (steeksleutel 17 mm) om het eventuele vuil uit de tank te drainen en zou ook een kraan willen monteren. hoe heb je dat gedaan ? Groet Gerrit Dubbelaar