Genuarail V34 Lekdicht monteren 15-01-2011 22:21:44

Ik heb laatst mijn dek geverfd en daarvoor de genua rail gedemonteerd en weer gemonteerd. De onderkant van de rail is niet vlak maar daar zat een rubber afdichtprofiel. Die heb ik vernieuwd bij montage. Voordat ik de bouten weer monteerde legde ik een dikke rups kit onder de kop van de boutjes.
Ik heb denk ik nog steeds wat lekkage. Heeft iemand een goede tip om de genua rails goed lekdicht te krijgen. Doet men ook wel kit op de kop van de bout na montage?
Groet,
Peter Kuppers V34 Recover

Re: Genuarail V34 Lekdicht monteren 16-01-2011 22:18:00

Dag Peter,

Een rubber afdichting + een laagje kit moet toch borg staan voor een goede afdichting.
Je moet je af gaan vragen of de lekkage daar wel weg komt ?
Wij hebben, met toen nog V1044, ook lekkage gehad en dat bleek door de ramen veroorzaakt te worden, het lekte tussen de binnen en buiten schaal door, het water loopt dan over de binnen schaal en komt op de vreemdste plaatsen de kajuit binnen.
We hebben de ramen gedemonteerd, werd toen gelijk zichtbaar, gekit en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan.


Met vriendelijke groet,

Rinze Smit , Rolin

Re: Genuarail V34 Lekdicht monteren 17-01-2011 18:43:10

Bij het bouten van b.v. een genuarail, waar wisselende krachten opkomen, maar ook b.v. bij ramen... is het verstandig de bouten of schroeven niet meteen helemaal vast te draaien. maar een dag of twee wachten en dan de laatste halen. De kit is dan redelijk uitgehard en je perst 'm er niet meer tussenuit.
Groeten en succes,
Frans van der Ploeg V 34 Lamantijn