Aluminium Septerpot V34 1977 24-07-2010 22:02:59

Ik heb mij scepterpotten gedemonteerd. De
scepters zaten er erg vast in. Ik had ze lang in de kruipolie gezet maar 1 scepter bleef vastzitten en is helaas gebroken bij demontage.
Ik hoop dat deze maat liefst in Aluminium voor op de voetrail nog te vinden zijn.
Heeft iemand een tip waar ze te krijgen zijn?

Mvg
Peter Kuppers V34 Recover

Re: Aluminium Septerpot V34 1977 30-07-2010 14:06:19

Bij onze V 34 uit 1983 is het zelfde gebeurd. De toenmalige eigenaar heeft een aantal rvs scepterpotten laten maken in \'t model van de oude. Wat je ook kunt overwegen zijn potten die aan de voetrail, zowel horizontaal als door het dek wordt bevestigd. Die zijn van aluminium, ik meen van het merk Pfeiffer. Die had ik op mijn vorige schip, een Stringer 915, zeg maar een houten 933. Beresterk.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Succes,
Frans van der Ploeg

Re: Aluminium Septerpot V34 1977 27-08-2010 13:01:05

Beste Peter,

Volgens mij is dit een probleem dat op alle oudere modellen voor komt. Zowel op onze oude 26 als op onze huidige 822 hebben we te maken gehad met gietaluminium scepterpotten die braken. Een buurman in de sluis die de boot even afhoudt door tegen de railing te gaan hangen is vaak al voldoende. Ik ben ook aan het zoeken geweest maar heb ze nooit gevonden. Op onze huidige boot heb ik ze allemaal vervangen door RVS exemplaren. Deze staan echter op het dek en zitten niet vast aan de voetrail. Voor het laatste exemplaar, dit voorjaar vervangen, betaalde ik bij de rvs man van onze winterstalling iets van € 20,-.

Met vriendelijke groet,

Hans Stein (V822 jaja)

Re: Aluminium Septerpot V34 1977 27-08-2010 13:01:32

Beste Peter,

Volgens mij is dit een probleem dat op alle oudere modellen voor komt. Zowel op onze oude 26 als op onze huidige 822 hebben we te maken gehad met gietaluminium scepterpotten die braken. Een buurman in de sluis die de boot even afhoudt door tegen de railing te gaan hangen is vaak al voldoende. Ik ben ook aan het zoeken geweest maar heb ze nooit gevonden. Op onze huidige boot heb ik ze allemaal vervangen door RVS exemplaren. Deze staan echter op het dek en zitten niet vast aan de voetrail. Voor het laatste exemplaar, dit voorjaar vervangen, betaalde ik bij de rvs man van onze winterstalling iets van € 20,-.

Met vriendelijke groet,

Hans Stein (V822 jaja)