haarscheurtjes in de gelcoat 08-03-2010 08:49:09

Sinds enkele jaren nu lid van de Victoireclub en een trotse bezitter van een Victoire 22, heb ik een vraag over de gelcoat, mogelijk weet iemand van de club het antwoord hierop.

Er ontstaan de laatste tijd kleine haarscheurtjes in de gelcoatlaag. Wat voor middel kun je daarvoor gebruiken en hoe moet je deze scheurtjes dichten?

Re: haarscheurtjes in de gelcoat 09-03-2010 20:37:04

hallo Jaap,
Uitslijpen met een Dremel, zo\'n klein boormachientje met een slijpsteentje erin. Dan opvullen met gelcoat. En kijk voor meer info even op http://www.xs4all.nl/~avdhoeff/zeilen.htm, daar staat een artikel dat gemaakt is na een polyester workshop op de Victoire werf.
groet, Aike van der Hoeff

Re: haarscheurtjes in de gelcoat 28-03-2010 14:47:52

Hallo Jaap,

Voordat je begint met het uitslijpen van de haarscheurtjes om ze te vullen is het aan te raden eerst goed na te gaan waar de scheurtjes vandaan komen. Als het laminaat namelijk te vrij kan bewegen omdat het onderliggende materiaal bijvoorbeeld is ingewaterd dan kun je vullen wat je wil maar de scheuren zullen terug komen.

Met vriendelijke groet, Hans
V822 jaja