Folder van V22 08-03-2010 21:23:25

Bij het napluizen van de in Nederland gebouwde zeilschepen werd ik getroffen door een folder over de Victoire 22.
Als ik deze folder uit de 60-er jaren goed bekijk, dan heb ik het idee dat deze foto\'s gemaakt zijn in de haven van Hoorn. Het betreft hier enkele opnames van de Victoria van Nassau.
Op dit schip tref ik drie dames aan, waarvan ik vermoed dat één van deze dames een vriendin is uit de eind vijftiger jaren. Mogelijk dat via de foto op deze folder nadere informatie verkregen kan worden omtrent haar bestaan. Het betreft in dit geval Marie Antoinette Wierenga, Ankie genaamd.
Het zou ook kunnen zijn dat deze donkerblonde verschijning totaal iemand anders is. Ben benieuwd of men hier nadere gegevens over kan verstrekken.
Met vriendelijke groet Oetse Oosterveld.
oetse@dutchsmvfriends.nl

Re: Folder van V22 09-03-2010 00:00:59

Tip voor verdere zoektocht:
een van de andere jonge dames is vast de dochter van de familie Vader. Zij behaalde grote prijzen bij nationale zeilwedstrijden met deze befaamde Victoire 22 en ging trouen met Dick Rus en ging met hem de Winner bouwen.

groet
jürgen
trouwens zou het bijzonder leuk zijn,als u ons even de/het (ben niet Nederlands) folder ter beschikking kunt stellen,want het is toch van de zotten,dat wij hem hier niet kunnen tonen,niet?