Roer Reparatie V34, Scheg, Kielkitnaad 28-02-2010 17:44:43

Ik heb mijn roer van mijn V34 uit 1976 gehaald voor inspectie en reparatie en lagers vervangen waar nodig. Hij blijkt boven open gescheurd te zijn en heeft daar lange tijd ingewaterd. Ik wil hem gaan behandelen met epoxy en glasvezel. Heeft iemand ervaring met het repareren hiervan. Ik merk bv dat er holle ruimten in zitten. Moet je dit ook weer volschuimen? Met PUR schuim?
Zou dit roer nog betrouwbaar en repareerbaar zijn? Weet iemand hoe de constructie is rond de roer as? Is dit een as met platen die in polyesterhars is gegoten (sterk) of alleen een as in schuim (zwak)?
De scheg is ook ingewaterd. Hier ontstaan kleine scheurtjes aan de achter-bovenkant van de scheg. Ik had die al eens gerepareerd met Epoxy filler maar de scheurtjes blijven op die plek terugkomen.
Tenslotte nog een vraag over de kiel kitnaad. Ik ben deze ook aan het vervangen maar merk dat op sommige plaatsen wel volledig kit in de naad zit en op andere plekken is er geen kit maar een soort plamuur tussen kiel en romp. Dit is erg lastig te verwijderen en je kan dan niet bij je gietijzeren kiel komen omm hem op te schuren alvorens in hem in de verf te zetten. Heeft iemand hier ervaring mee?

Mvg
Peter Kuppers V34 Recover

Re: Roer Reparatie V34, Scheg, Kielkitnaad 28-02-2010 21:21:19

De as van het roer is voorzien van zijarmen die in het polyesterblad vast gelamineerd zijn anders is de constructie veel te zwak.
Hans de Snoo uit Harlingen is momenteel de leverancier van de casco\'s voor Victoire hij is vast wel bereid om u advies te geven of evt een nieuw roerblad om de bestaande as te maken, tevens is hij in het bezit van de skeg mallen.
Hans is bereikbaar via Jiddo Visser van Victoire Yachts.


Groeten R.Smit / Rolin

Re: Roer Reparatie V34, Scheg, Kielkitnaad 02-03-2010 12:14:12

Peter, toen ik mijn 855 kocht constateerde de keurmeester ook een scheur in het roer. Dit heb ik laten repareren bij Modus Marine in Lelystad. Zij hebben de scheur verder open gefreesd, de boel laten drogen en met epoxy weer gerepareerd. Kosten bedroegen ongeveer 400 euro. Zie voor verdere informatie hun website http://www.modusmarine.nl/ onder het kopje Roeren. Ik ben hier erg prettig en professioneel geholpen!

Re: Roer Reparatie V34, Scheg, Kielkitnaad 09-03-2010 21:13:51

Beste Peter
De skeg is een moeilijk te repareren geheel.
Ik heb hem gewoon met de slijptol doormidden
gehaald, dan zie je van zelf wel wat je moet repareren. Het schuim was bij mij geheel verdwenen, geen pur gebruiken.

Het roer hetzelfde twee lagen eigenlijk op elkaar. makkelijkste is na demontage het
geheel ( z ).onder druk te vullen.
Groet Albert Daams

Re: Roer Reparatie V34, Scheg, Kielkitnaad 14-03-2010 22:08:12

Dank voor jullie goede tips.
Mijn roer ligt nu thuis op de kachel te drogen. Ik heb ook bij poly - service wat tips gevraagd en ga hem plamuren en overtrekken met vezeldoek en epoxy.

Mvg
Peter Kuppers V34