Aansluiten kaartplotter 16-02-2009 20:43:31

Op mijn V933 bouwjaar 1995, wil ik een kaartplotter aan bakboord onder de buiskap plaatsen (aan stuurboord zitten de winch en de stoppers)
Wie kan me zeggen hoe ik de, vrij stevige, aansluitkabel boven de kaartentafel aan stuurboord krijg.
Kun je boven het plafond langs of moet ik het via het instrumentenpaneel boven de garage proberen?

vriendelijke groet,
Frans Schot
\"Flor\"

Re: Aansluiten kaartplotter 17-02-2009 10:29:10

Frans,

Op onze 1044 hebben wij de kaartplotter ook aan bakboord onder de buiskap staan.

De kabels van de plotter kunnen aan de onderzijde van het instrumentenpaneel worden doorgevoerd (zie foto) en vervolgens onder de opstaande rand (waar de sprayhood op gemonteerd wordt en waar de vallen doorheen lopen). Bij mij komt bekabeling vervolgens uit in een kastje tussen kaartentafel en achterhut. Ik ken de situatie op een 933 niet precies maar het lijkt me dat er niet veel verschil in zal zitten.

Link naar foto:
http://www.miriamfrank.smugmug.com/gallery/4614484_wc9nx#272211336_WJ9u5-A-LB

Succes en groeten,
Frank Meijer (Ti Sento)

Re: Aansluiten kaartplotter 21-02-2009 15:48:20

Op onze V35 heb ik in het insturmenten paneel zoals bij de Ti Sento een aansluit punt gemaakt. Ik kan zo gemakkelijk het stekkertje in het stopcontact steken. Bij de kaarten tafel een zelfde situatie gemaakt. Zo kan ik sávonds de route voor de volgende dag binnen invoeren en overdag kan de plotter naar buiten.

Re: Aansluiten kaartplotter 22-02-2009 09:44:04

Hallo Frans, onze Paddington is een 933 van 1994 (ook van het laatste model) en zoals door Frank en Rene beschreven moet het bij een 933 ook kunnen : van achter kaartentafel richting natte cel : komt uit in bovenkant van de \'\'nat goed kast\'\' daar vandaan lopen er al veel kabels richting het \'instrumentenpaneel \'\' boven . Het is alleen even kijken of de kabel er nog bij kan , maar als ik de andere reactie zie , moet het mogelijn zijn. groeten en sucses
richard spruijt

Re: Aansluiten kaartplotter 30-04-2009 19:55:32

Bedankt voor jullie adviezen, het is gelukt.
Ik heb het instrumentenpaneel (is ook dak van garage moeten verwijderen. Dat lukte vrij gemakkelijk.
Er lopen twee buizen van de rand voor buiskap naar de natgoedkast aan stuurboord. In de natgoedkast kun je het paneel verwijderen en dan lopen er meerdere dikke buizen naar het schakelpaneel boven de kaartentafel. De bottlenek zat hem in de buizen vanaf de buiskap naar de natgoedkast, die zijn dun en al tamelijk vol. Met veel gedoe en veel afwasmiddel lukte het uiteindelijk.
Ik heb nu een aansluitkabel onder de buiskap én bij de kaartentafel. Volgens mij de ideale combinatie.
Nu gaan we het maar eens uitproberen!
vr. gr. Frans Schot
V933 `Flor`