Victoire 34 Brooks & Gate House Windrichting Meter 30-06-2008 22:49:54

Ik zie nog steeds wel Victoire 34\'s met de originele Brooks & Gatehouse instrumenten varen.
Mijn windriching meter niet de \"Close Haul\"maar de 360 graden rond heeft kuren. Hij blijft in 1 positie staan tot de wind flink draait en klapt dan in een keer 180 gaden om en blijft dan weer in die positie staan. Heeft iemand hier ervaring mee of een tip hoe dit te repareren? De andere meters (log en windsnelheid doen het nog prima).
Mvg
Peter Kuppers
V34 Recover

Re: Victoire 34 Brooks & Gate House Windrichting M 26-09-2008 15:13:46

Beste Peter
Wij hebben op onze 34 die we sinds 2006 hebben, toen ook een windmeter ge-installeerd, een Ticktak. Begin van dit seizoen het richtinggevertje stuk met de zelfde klachten. Of hij zit vast en heeft een teflonspray-beurt nodig.
Groeten
Frans van der Ploeg
V34 Lamantijn

Re: Victoire 34 Brooks & Gate House Windrichting M 16-12-2008 17:20:18

Beste Peter,
Het zou kunnen zijn dat er in een van de draden een breuk zit. Om 360° rond te kunnen heeft deze meter er drie: een voor het signaal noord-zuid, een voor het signaal oost-west en een aarde (de richtingen kunnen natuurlijk verdraaid zijn). Als een van de eerste draden is gebroken kan hij de cirkel niet meer maken, maar slechts in noord-zuid danwel in oost-west aanwijzen. Het gebrek aan een van de twee kanalen kan natuurlijk ook in de gever of in de \'klok\' zitten. Met een multimeter kun je proberen daar achter te komen.
Succes,
Otto Weiler
V34 Libertango