Vervanging saildrive 26-12-2007 14:18:13

De laatste tijd hebben we in onze victoire 822 voor de motor (Yanmar) altijd een klein beetje water staan met daarin olie van de saildrive.
Ik heb er een mannetje bij gehad en die zegt dat de manchetten vervangen moeten worden. Wie kent dit probleem of heeft een idee voor een oplossing? Het vervangen van manchetten is een grote en dure reparatie.

Re: Vervanging saildrive 28-12-2007 21:22:27

Goedendag Jan ,

De olielekkage bij de motor kan niet veroorzaakt worden door de manchet , die heeft als funktie om water tegen tehouden en geen olie.
Aangezien de olie in de saildrive van het zelfde soort is als in het motor carter is het nog maar de vraag of het wel saildrive olie is.
Schoonmaken proefdraaien en goed kijken waar het ontstaat.
Het vervangen van de manchet is best te doen , indien je een nieuw manchet aanschaft zit er al een beknopte handleiding bij.


M.v.g. R.Smit / Rolin

Re: Vervanging saildrive 30-12-2007 17:42:05

Een goede opmerking (bedankt trouwens voor de reactie). Alleen lijkt er ook water te staan in de carter van de saildrive. De olie van een saidrive is toch \"versnellingsbak\"olie en dat ruikt anders dan \"gewone\" olie??
Kan er dan nog iets anders lekken dan het manchet?

Re: Vervanging saildrive 30-12-2007 20:43:27

Wat betreft de olie soort in de saildrive kun je het beste in de handleiding ervan kijken , bij de 1044 is het hetzelfde als de motorolie.
Op pagina 5 van de kennisbank staat ook nog het een en ander vermeld over water in de saildrive wellicht dat dat ook bij u van toepassing is. (olie melkachtig ?)
Het is eigenlijk zonder het gezien te hebben moeilijk om het te beoordelen.
Ik hoop dat u er wat mee kunt .

M.v.g. R.Smit / Rolin

Re: Vervanging saildrive 14-01-2008 16:19:21

Een aantal jaren geleden heb ik bij mijn vorige schip de manchet vervangen. Als ik me die constuctie goed herinner dan dicht die manchet ook voor de olie. De olie staat nl vrij hoog tot in de keerkoppeling van de saildrive.
Ik denk dat een versleten manchet wel degelijk voor olielekkage kan zorgen.
Frans van der Ploeg

Re: Vervanging saildrive 18-08-2008 13:02:21

ik lees nu je vraag en de aanvuling over water in de olie van de saildrive.
ik heb iets dergelijks gehad Als olie grijs is zal er op de een of andere manier water bij de olie gekomen zijn. Ik heb de keerringen onderin de saildrive vervangen. Probleem verholpen.
het was een vrij eenvoudige klus.
succes en wellicht is het probleem al opgelost
desiree verlegh