radarkabel trekken door de mast 1200 26-03-2006 20:43:38

Wij hebben het artikel gelezen m.b.t. het plaatsen van een radar. De kabel hebben we in de boot al getrokken. Kan iemand ons vertellen of er in de mast een kabelgoot zit of een schotje waarachter de bedrading loopt ? Wij hebben een Victoire 1200.
Groeten, Margot en Theo van der Vegte

Re: radarkabel trekken door de mast 1200 03-04-2006 23:43:44

Hoi Margot en Theo,

Uitgaande van een Selden mast:
In geval van een radar (of voorbereiding) werd en wordt een aluminium pijp in de voorkant van de mast gemaakt tot ca. 8m met een doorvoer aan de zijkant van de mast. Je kunt aan een rij kleine popnageltjes in het midden van de voorkant van het profiel zien of deze pijp in je mast zit.
Als dit niet het geval is heb je een project ;-) door de mastvoet en de e.v. spiboom rail te verwijderen is de pijp te monteren, het is te doen maar niet eenvoudig.
De bestaande profielen in de mast hebben niet voldoende ruimte en je moet met de radarkabel in het profiel \"oversteken\" langs alle vallen en overige lijnen in de mast, aangezien deze aan de achterkant van het profiel zitten.
De alu-pijp monteren is de beste optie, zeker ook voor de bedrijfszekerheid van het radar (en de kabels zijn niet goedkoop)

Hoop dat hiermee verder kunt,

Groet,

Pieter