Montage teakhouten schuurlijst 21-11-2005 16:47:47

Momenteel is mijn v1044 voorzien van een alu schuurlijst met rubber stootrand. Ik wil deze graag zelf vervangen door een teakhouten. Gaarne zou ik advies willen hebben van iemand die dit al eens gedaan heeft

Re: montage teakhouten schuurlijst 26-01-2006 20:44:45

Van Wim Zegeling ontvingen we onderstaande bijdrage.

Ik heb enkele jaren geleden een teaklijst op mijn victoire 34 gemonteerd. Ik heb het in mijn eentje gedaan.
Om de lijst te kunnen handlen is de lijst voor montage in vieren gezaagd, een deling overdwars (zit in het middenschip) en een deling over langs. Die laatste deling was nodig omdat de ongedeelde lijst te stijf was om hem langs de romp gebogen te krijgen. dat bleek overigens pas tijdens het werk.
Ik heb dus de eerste halve lijst (ca2 cm diken ca 4 cm breed) tegen de romp gelijmd en geschroefd, lijmen met sikaflex gedaan; je moet een zo langzaam mogelijk uithardende sikaflex hebben want het lijmen en schroeven kost tijd. De romp goed ontvetten en ruw schuren.
Ik heb van buiten naar binnen geschroefd en de kopgaten met epoxy afgedicht. De tweede lat er tegen aan geschroefd, uiteraard ook weer van buiten af, en gelijmd met epoxylijm (wilson, hard lekker langzaam uit).
Tenslotte nadat de SB lijst in langsrichting en de BB lijst in langsrichting klaar waren, een lijst op dezelfde manier op de spiegel gezet. het is pas en meetwerk om dat precies aansluitend te krijgen, maar de voldoening is er dan ook naar.
Succes ermee,
Wim Zegeling ([email]wimz@hetnet.nl[/email])