Openingstocht Zuid

Locatie: Deltawateren
Begin datum: 18-05-2023
Eind datum: 21-05-2023
Organisator: Eric Van Mechelen / Frank van Roessel / Mathy Vaessen

 

Algemeen

Deze keer zal de tocht gaan vanuit de thuishaven naar Strijensas (Hollands Diep), Dordrecht (Dordtsche Kil, Oude Maas, Beneden Merwede) en Willemstad (Hollands Diep).

LET OP: Sluitingsdatum voor inschrijving is 3 mei (i.v.m. reserveringen).
LET OP: Per deelnemend schip per persoon keuze voor- en hoofdgerecht en dessert bij Proeflokaal Bregje in Dordrecht tussen 14
               april en 11 mei opgeven via emailadres OpeningstochtZuid2023@ziggo.nl met daarin per persoon de keuze van voor-,
               hoofd- en nagerecht (Nb. 13 april wijzigt de menukaart en mogelijk ook de prijs voor het 3-gangenmenu).

Omdat de Haringvlietbrug gestremd is kan daar geen gebruik van worden gemaakt. Vanaf het Haringvliet kun je eventueel via het Spui, de Oude Maas en de Dordtsche Kil naar Strijensas varen, maar misschien is het makkelijker om pas aan te sluiten in Dordrecht.

Donderdag 18 mei - Strijensas

We verzamelen in de middag of ’s avonds in de jachthaven Strijensas. Helaas hebben ze daar geen langsteigers, dus iedereen komt in een box te liggen. Op basis van de inschrijvingen zal iedereen van tevoren een box toegekend krijgen via Whatsapp of de mail. Als mensen zin hebben om ’s middags nog wat te ondernemen kunnen ze eens kijken opde website van Strijensas onder "Omgeving & Overnachten". Aan de wal is plek zat om een steigerborrel te houden. Voor diegenen die ’s avonds niet meer willen koken: Er is de mogelijkheid om in het Restaurant De Batterij (boven het havenkantoor) wat te eten. Je zult daarvoor wel op tijd zelf van tevoren moeten reserveren.

Vrijdag 19 mei - Dordrecht

We vertrekken om 10.00u vanuit Strijensas via de Dordtsche Kil en de Oude Maas naar Dordrecht, waar we naar de Nieuwe Haven van de Koninklijke Dordrechtsche Roei & Zeil Vereeniging gaan. Daarbij passeren we in Dordrecht de spoorbrug (die moeten we om 11.57 halen vanwege de rondvaart om 14.00u) en de brug naar de ingang van de haven. Beide bruggen kennen maar een korte openingstijd dus op tijd zijn en aansluiten is noodzakelijk. Info daarover is te vinden op Spoorbrug-Grotebrug, Engelenburgerbrug. Van tevoren wordt de invaarvolgorde door de brug naar de haven bekend gemaakt omdat er in de haven zelf weinig manoeuvreerruimte is. Info over de haven vind je op KDR&ZV.
Om 14.00u is er een rondvaart door Dordrecht gepland vanuit de Wijnhaven op de Dordtevaar), 6 minuten lopen vanuit onze ligplaats.
Om 18.00u gaan we gezamenlijk dineren in Proeflokaal Bregje. We nemen een 3-gangen menu wat €21,50 p.p. kost (per 13 april wijzigt de menukaart en misschien ook de prijs van het 3-gangen menu). Graag ontvangen we per deelnemend schip per persoon ten laatste op 11 mei de keuze van voor-,hoofd- en nagerecht via email OpeningstochtZuid2023@ziggo.nl

Zaterdag 20 mei – Willemstad

Vandaag vertrekken we op een nog nader af te spreken tijdstip weer via de Oude Maas, de Dordtsche Kil en het Hollands Diep naar het prachtige Willemstad. Daar gaan we liggen in de Stadshaven.
Hier hebben we geen gezamenlijke activiteiten gepland. Wanneer je ’s avonds uit wil eten zal je daarvoor zelf actie voor moeten nemen. In Willemstad zijn daarvoor genoeg mogelijkheden. Zie daarvoor de website van Willemstad.

Zondag 21 mei

Vandaag kan iedereen uitslapen, zijn er geen activiteiten gepland en gaat iedereen weer op weg naar de thuishaven. Maar, voel je vrij om nog wat langer in Willemstad te blijven en te genieten van de mogelijkheden.

Links