Teakdek en de alternatieven

Locatie: Amsterdam
Begin datum: 30-10-2021
Eind datum: 30-10-2021
Organisator: Aike van der Hoeff / Frank Jibben

Deze bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland in 2020 en daarna op 13 maart 2021, maar kon vanwege de beperkende maatregelen in verband met de coronacrisis niet doorgaan. Wij hopen de (fysieke) bijeenkomst nu op zaterdag 30 oktober te kunnen organiseren.

 

Veel leden hebben op hun Victoire een mooi teakdek liggen. Maar schip en teakdek beginnen inmiddels aardig op leeftijd te komen.

Wat zijn de ervaringen met het onderhoud van zo'n teakdek? Wat kun je doen bij schade aan het teakdek? Welke schade kan er ontstaan als gevolg van inwatering van het dek zelf? En wat komt erbij kijken als je besluit het teakdek te verwijderen? Wat zijn alternatieven, nieuw echt teak, nieuw 'kunststofteak' of polyester/epoxy?

Doel van de bijeenkomst is om onderling ervaringen uit te wisselen. Een aantal leden zal hun recente ervaringen vertellen en foto's laten zien, waarna iedereen ook vooral z'n eigen ervaringen, vragen, suggesties en tips kan delen. Aan de orde kunnen komen wat de problemen met het betreffende dek waren, welke overwegingen hebben geleid tot de gekozen oplossing, wat men tegenkwam bij het uitvoeren van de gekozen oplossing, en natuurlijk de kosten.

Aike van der Hoeff zal als gespreksleider alles in goede banen leiden.

Kortom, een bijeenkomst vol kennis-delen in optima forma over een klus, waarvan je weet dat die ooit gaat komen.

Toegang is gratis.

Aike van der Hoeff en Frank Jibben,

evenementen@victoireclub.nl, 06-53840308 (Frank Jibben)