Teakdek en de alternatieven

Locatie: Amsterdam, wsv De Koenen
Begin datum: 30-10-2021
Eind datum: 30-10-2021
Organisator: Aike van der Hoeff / Frank Jibben

Deze bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland in 2020 en daarna op 13 maart 2021, maar kon vanwege de beperkende maatregelen in verband met de corona epidemie niet doorgaan.

Locatie: WSV De Koenen, Jollenpad 13, Amsterdam
Tijden: inloop 13:00, start 13:30, pauze 14:30-15:00, einde 16:00

Veel leden hebben op hun Victoire een mooi teakdek liggen. Maar schip en teakdek beginnen inmiddels aardig op leeftijd te komen.

Wat kun je doen bij schade aan het teakdek? Welke schade kan er ontstaan als gevolg van inwatering van het dek zelf? En wat komt erbij kijken als je besluit het teakdek te verwijderen? Wat zijn alternatieven, nieuw echt teak, nieuw 'kunststofteak' of polyester/epoxy?

Doel van de bijeenkomst is om onderling ervaringen uit te wisselen. Voor de pauze zal een drietal leden die recent hun teakdek verwijderd hebben (2x epoxy en schilderen, 1x kunststof teak) verslag doen van hun ervaringen en foto's laten zien. Na de pauze kan iedereen vragen stellen en de eigen ervaringen, suggesties en tips delen. Aan de orde komen wat de problemen met het betreffende dek waren, welke overwegingen hebben geleid tot de gekozen oplossing, wat men tegenkwam bij het uitvoeren van de gekozen oplossing, en natuurlijk de kosten.
Aike van der Hoeff zal als gespreksleider alles in goede banen leiden.

Kortom, een bijeenkomst vol kennis-delen in optima forma, over een klus waarvan je weet dat die ooit gaat komen.

Toegang is gratis. Uitgaande van de huidige regels zijn wij verplicht bij binnenkomst te controleren op QR-code of een recente negatieve test.

Aike van der Hoeff en Frank Jibben,

evenementen@victoireclub.nl, 06-53840308 (Frank Jibben)