Sluitingstocht Zuid

Locatie: Deltawateren
Begin datum: 02-10-2021
Eind datum: 03-10-2021
Organisator: Frank van Roessel


We gaan naar De Heen.

De Heen is gelegen centraal aan het Volkerak dus voor iedereen zowel komende vanaf de Oosterschelde als van de richting Hollands diep goed bereikbaar.  Degene die vanaf het Haringvliet komen moeten helaas een stukje omvaren via Dordrecht of de brug op vrijdag van 12.00 uur nemen. Informeer vooraf nog wel even bij Rijkswaterstaat (telefoonnummer 088-7970770) of hij nog draait.  Eenmaal op het Volkerak neem je de invaart naar de Steenbergse vliet. Na de sluis bij Benedensas  neem je  de eerste afslag aan stuurboord. Volg het bordje ‘De Heen’. Jachthaven de Schapenput verwelkomt ons met royale boxen. We zullen waarschijnlijk niet allemaal direct bij elkaar liggen maar de havenmeester probeert het wel.

We verwachten jullie zaterdag rond 10 a 11 uur maar vrijdag mag natuurlijk ook. Jachthaven de Schapenput doet er alles aan om het haar gasten naar de zin te maken. Zowel op vrijdagavond als op zaterdag hebben wij de beschikking over een knus Anton Piekachtig prieeltje gelegen op de heuvel van de Heen met een fabelachtig mooi uitzicht. We kunnen daar onze zogenaamde steigerborrel nuttigen. Voor degene die op vrijdag komen en geen zin hebben om te koken, bestaat er de mogelijkheid om op eigen kosten een snelle hap of uitgebreide maaltijd te nuttigen bij het aangrenzende pannenkoekenhuis ‘De Uitwijk’ genaamd. Wel zelf tijdig reserveren want het is een populaire tent (0167-560000).

We hebben zaterdagmiddag een aantal vier persoons Canadese kayaks ter beschikking. Met deze kano’s gaan we op ontdekkingstocht. Een aantal vragen en opdrachten zullen moeten worden beantwoord en/of uitgevoerd. Wie dit het beste en het snelst doet gaat voor de hoofdprijs. Zorg wel voor een handheld GPS of laad een gratis GPS app op je smartphone. Mocht het weer ons echter ongunstig gezind zijn dan zijn er nog enkele alternatieven bedacht. Een wandeltocht die ons voert langs de mooiste plekjes van steenbergse vliet en het omringde natuurgebied met als hoogtepunt het ‘fort Henricus’ waar een gids ons de historische feiten gaat uitleggen. Dus neem je wandelschoenen mee. Voor de niet wandelaars is er de mogelijkheid om je golfkunsten te vertonen op een 10 holes midgetgolf baan. 

Op Zaterdagavond eten we gezamenlijk ook bij ‘De Uitwijk’ maar dan in een voor ons gereserveerde ruimte. Er wordt een grill buffet verzorgd inclusief salades en frites. We moeten het vlees wel zelf grillen ( BBQen). De kosten voor dit buffet zijn 19,50 p.p., voor een overheerlijk vers fruit toetje met ijs en slagroom wordt €8,75 gerekend. We gaan ervan uit dat als je je aanmeldt je ook gebruik maakt van het buffet en toetje, mocht dit niet het geval zijn of ben je vegetarisch meld het dan even per app op telefoonnummer (06-53246255). Voor deelname aan het kano avontuur vragen we je ook dit even per app te melden op hetzelfde telefoonnummer. Voor beide activiteiten geldt echter wel een beperking qua deelnemers. Aan het diner kunnen 30 personen ( ivm de omvang van de accommodatie) deelnemen en het kano avontuur heeft ruimte voor 24 deelnemers. 

Zoals jullie gewend zijn zal een deel van de kosten betaald worden door de vereniging. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het weer zal dat waarschijnlijk 1 overnachting en de kano activiteit zijn of het midgetgolf golven. De kosten voor het buffet, toetje en eventuele drankjes zijn voor eigen rekening.

in verband met de reserveringen zou ik wel graag voor 24 september jullie aanmeldingen willen ontvangen.

Op zondag gaat iedereen weer huiswaarts.

We hopen jullie allemaal op vrijdag 1 of zaterdag 2 Oktober te zien,


De organisatie,

Frank en Yvonne van Roessel

0653246255

Links

Link Gebruiker
Website van de SchapenputMathy Vaessen

Foto's