Sluitingstocht Noord; gaat niet door!

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 02-10-2021
Eind datum: 03-10-2021
Organisator: Nel Schotvanger / Theo Schotvanger

Sluitingstocht regio Noord - Bezoek aan de Marker Wadden

 

Gezien de weersverwachting voor de komende dagen hebben we helaas moeten besluiten de Sluitingstocht Noord niet door te laten gaan!        (bericht geplaatst donderdag 30 september, 19.00 uur)

 

De Sluitingstocht Noord is een reprise van de tocht van 2018. Toen waren de eerste eilanden van de Markerwadden net geopend voor het publiek, wandelpaden aangelegd maar de begroeiing was nog in een pril stadium. Nu, 3 jaar later, is de aanleg van de eerste vijf natuureilanden afgerond. Een nieuw landschap met slikken, kwelders, duinen en rietmoeras is ontstaan. Onderzoek toont aan dat de waterkwaliteit op en rond de eilanden verbetert en dat de biodiversiteit snel groeit. Wegens dit succes zijn inmiddels twee nieuwe eilanden in aanleg. Bij de aanlegsteigers is een eenvoudig restaurant met terras, dat over een mooi strandje uitkijkt op het Markermeer. Al met al reden om er weer eens aan te leggen en één van de mooie wandelingen te maken, een kijkje te nemen in de vogelkijkhutten die je dan tegenkomt, mogelijk valt ook een excursie te regelen.

We verzamelen op vrijdagavond 1 oktober in de vertrouwde Buyshaven in Enkhuizen. Zaterdagochtend gaan we door de sluis het Markermeer op voor een tochtje van ong. 10 mijl naar de eilanden. Na ons bezoek vertrekken we richting Lelystad voor de laatste 5 mijl en meren af in Jachthaven Lelystad Haven (Houtribhaven), direct SB na de sluis. Daar meren we af in de havenkom en voor de liefhebber wordt er ’s-avonds een tafel gereserveerd in restaurant De Brass op de haven. Zondagochtend gaat eenieder weer naar de thuishaven of elders.

De liggelden zijn voor zover het budget het toelaat voor rekening van de Victoireclub, de maaltijd in de Brass voor eigen rekening.

Je kunt je aanmelden via deze website, graag uiterlijk 28 september.

Nel Schotvanger (bij afwezigheid van Frank Jibben)

Tel: 06-42976602

Email: theoschotvanger@hotmail.com