Openingstocht Noord

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 13-05-2021
Eind datum: 16-05-2021
Organisator: Frank Jibben

(Deze tekst is gewijzigd op 5 mei)

In het Hemelvaartweekend van 13 tot 16 mei staat de Openingstocht Noord op het programma. In verband met de beperkende maatregelen als gevolg van de coronacrisis hebben we een wat aangepast, maar hopelijk 'corona-proof' programma in petto. 

Donderdag 13 mei verzamelen we in de Buyshaven in Enkhuizen. De ligplaatsen zijn gererveerd. Om 17.00 uur hebben we een welkomst-steigerborrel, mogelijk in de 'Kombuys' op de haven, anders ergens in het gras of in een kuip.

Vrijdag 14 mei vertrekken we richting het Ketelmeer. We gaan door de Ketelbrug en dan richting het IJsseloog, waar we voor anker gaan op de allermooiste ankerplaats in het IJsselmeergebied (vind ik); ten oosten van het baggerstorteiland, midden in de natuur!. Om 17.00 uur hebben we een 'rubberboatparty'; bring your own bottle and dinghy! 

Zaterdagmorgen 15 mei, als de vogels ons gewekt hebben na een spannende anker-overnachting en we het ontbijt genuttigd hebben, varen we naar Schokkerhaven, een klein stukje. Daar is de lange passantensteiger voor ons gereserveerd. Vandaar gaan we wandelen naar het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder, een wandeling van een uurtje (4,5 km). Op Schokland hebben we een gezamelijke picknick, kijken en wandelen we -afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie- wat rond. Daarna wandelen we terug naar Schokkerhaven. Voor wie iets minder vlot ter been is, zijn er fietsen te leen op Schokkerhaven.

Om 16.30 uur drinken we wat op een overdekt terras op het strand van Schokkerhaven, gevolgd door een barbecue en om 18.00 uur -als het terras moet sluiten- een ijsje-to-go.

Zondagmorgen 16 mei hebben we ter afsluiting nog een gezamenlijke steiger-koffie, waarna iedereen weer de terugreis naar de thuishaven kan aanvaarden.

 

Een deel van de liggelden is voor rekening van de Victoireclub; de kosten van de barbecue (€ 25,00 p.p. excl. drankjes) zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden graag uiterlijk maandag 10 mei.

Nadere informatie bij Frank Jibben, 06-53840308, evenementen@victoireclub.nl

Links

Link Gebruiker
OpeningddtochtnoordHein de Natris
victoireclgHein de Natris