Sluitingstocht Noord; gecancelled

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 25-09-2020
Eind datum: 27-09-2020
Organisator: Frank Jibben

Vanwege de weersvooruitzichten voor de komende dagen hebben we besloten de Sluitingstocht Noord voor dit jaar niet door te laten gaan. Volgend jaar hopelijk beter! 

Frank Jibben, donderdag 24 september, 14.30 uur. 

Twee jaar geleden, tijdens de Sluitingstocht 2018, hebben we een kijkje genomen op de Markerwadden. Toen was dat nieuwe natuureiland nog volop in ontwikkeling. 'Eigenlijk zouden we dit over twee jaar moeten herhalen', zeiden we toen tegen elkaar. Dat gaat we dus nu doen!

Op vrijdag 25 september verzamelen we in de Houtribhaven van de WV Lelystad. In de passantenkom is ruimte voor ons gereserveerd. Om 18.00 uur hebben we een steiger- of kuipborrel met elkaar. Wie wil kan aansluitend een hapje eten in restaurant de Brass op de haven. Aanbevolen! Wel moet je van te voren en tijdig individueel reserveren, want vol=vol. Reserveren kan (bij voorkeur) online via www.debrass.nl, of per email info@debrass.nl of telefonisch op 0320-260286. Zeg erbij dat je van de Victoireclub bent, dan houden ze er rekening mee met de tafelsetting. De kosten zijn voor eigen rekening.

Zaterdagmorgen 26 september rond 10.00 uur vertrekken we richting Markerwadden. Om 12.00 uur hebben we koffie en appelgebak in het nieuwe Paviljoen op de Markerwadden; ook kunnen we in kleine groepen een film bekijken over de natuurontwikkeling. Aansluitend kan iedereen op eigen gelegenheid wat rondwandelen en rondkijken. De kosten van de ontvangst en de 'gebiedsbijdrage' zijn voor rekening van de Victoireclub. Neem wel je lidmaatschapskaart van Natuurmonumenten mee, als je die hebt, want dat scheelt weer iets in de kosten.

Rond 15.00 uur vertrekken we richting Enkhuizen, waar in de Buyshaven ligplaatsen voor ons zijn gereserveerd. Om 19.00 uur gaan we, bij voorkeur met z'n allen, eten in restaurant Markerwaard. Ook hier geldt dat iedereen van te voren moet reserveren. Dat kan telefonisch op 0228-321570. Zeg ook nu dat je van de Victoireclub bent, dan houden ze er rekening mee. De kosten zijn voor eigen rekening.

Zondagmorgen 27 september hebben we om 09.30 uur ter afsluiting nog een steiger- of kuipkoffie, waarna iedereen weer de terugreis naar de thuishaven kan aanvaarden.

De liggelden in Lelystad en Enkhuizen zijn voor eigen rekening, tenzij het budget nog een bescheiden bijdrage van de Victoireclub toelaat; nader te bezien.

In verband met alle beperkende coronamaatregelen in havens en restaurants is het belangrijk om je zo snel mogelijk voor de tocht aan te melden via deze website en om de restaurants te reserveren. Doe het in ieder geval uiterlijk 19 september.

Frank Jibben

06-53840308