Engelandtocht

Locatie: Noordzee
Begin datum: 04-06-2020
Eind datum: 08-06-2020
Organisator: Erik Aapkes

Beste (aspirant) engelandvaarders, 

Ook dit jaar willen we (Theo en ik) weer een oversteek naar Engeland organiseren en wel naar de Pin Mill. Deze tocht vertrekt vanuit IJmuiden en de Roompot en wordt vanuit beide havens begeleid door ervaren overstekers. We steken op donderdag over naar Harwich, waar we de River Orwell opvaren naar onze bestemming Woolverstone Marina oftewel bij de befaamde overstekerskroeg de Pin Mill. Daar komen we vrijdag aan. Zaterdag kunnen we dan genieten van engelse fish, chips en ales, een wandeling maken over de prachtige bridle paths of Ipswich bezoeken. Zondag keren we dan terug om maandag weer in de vertrekhavens aan te komen. Je moet dus rekening houden met een behoorlijk lang weekend, aangezien de meesten ook nog een stuk moeten varen naar en van de vertrekhavens.

Tot 7 maart jl. heeft iedereen een voorkeur kunnen aangeven voor het weekend van 4 tot 8 juni of het weekend van 2 tot 6 juli. Hieruit is gebleken dat de meeste schippers het weekend van 4 tot 8 juni prefereren.  

LET OP AANMELDING SCHIPPERS EN OPSTAPPERS 

We vragen van iedereen die mee zou willen zeilen (zowel schippers als opstappers) zich nu hieronder aan te melden voor zover nog niet gedaan. Aangezien we ook willen kunnen zien wie er met eigen schip willen gaan en wie bij een ander op wil stappen, verzoeken we de opstappers bij aanmelding in het vakje "aantal opstappers" het nummer 9 te selecteren.  

14 MAART VERTREKKERSBIJEENKOMST

Op 14 maart a.s. om 11:00 uur houden we een vertrekkersbijeenkomst bij WSV De Koenen, Jollenpad 13 te Amsterdam, waar we onder het genot van een kop koffie de oversteekplannen uiteen zullen zetten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor schippers die met hun schip mee willen, maar uiteraard ook voor degenen die als opstapper mee willen. De ideale gelegenheid om contact te leggen met de schippers en een plaats aan boord te bespreken. 

We hebben er weer zin in en hopen wederom op een volle maan en een stevig bakstagwindje :).

Erik Aapkes - V855 Jupiler

Theo van Elsen - V1200 Ananas

De bijeenkomst op 14 maart gaat niet door vanwege de maatregelen m.b.t. het Coronavirus. De organisatoren zoeken naar andere manieren om met elkaar te overleggen.
Bestuur Victoireclub

Ontwikkelingen m.b.t. het Coronavirus maken het uiterst onwaarschijnlijk dat de Engelandtocht in Juni plaats zal vinden. De organisatoren organiseren een videoconferentie op zondag 5 april om 15:00 uur, waarvoor u per mail een uitnodiging ontvangt.