Sluitingstocht Noord

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 28-09-2019
Eind datum: 29-09-2019
Organisator: Erik Prins

LET OP: DE SLUTINGSTOCHT NOORD GAAT NIET DOOR

vrienden van de Victoireclub,

Vanmorgen ontving ik bericht van een paar deelnemers aan de Sluitingstocht dat ze op zondag liever niet willen varen vanwege de verwachte windkracht 8 - 9 op het IJsselmeer. Dat geldt overigens ook voor mijzelf aangezien ik ook weer terug zou moeten naar Friesland. 

Na uitgebreide bestudering van alle weerberichten kom ik tot de conclusie dat de vaartocht van zaterdag zou moeten plaatsvinden met windkracht 6 - 7 (windstoten tot 28 knopen). Het lijkt mij teveel wind (en onnodig risico) voor een puzzeltocht te water. Ik weet niet in hoeverre iedereen zit te wachten op een stadswandeling in Enkhuizen, maar het voorgestelde programma kan zaterdag zeker niet doorgaan.

Voor vandaag is onweer en hagel voorspeld op het noordelijk gedeelte van het IJsselmeer. Bepaald geen ideale omstandigheden om de overtocht naar Enkhuizen te maken.

Met pijn in het hart besluit ik daarom dat de sluitingstocht niet doorgaat.

Ik vind het buitengewoon vervelend maar ik zie echt geen alternatief. Vandaag naar Enkhuizen varen en morgenochtend weer terug naar Friesland/Lelystad is niet echt een optie.  

Ik zal de Buyshaven en het restaurant later vanochtend op de hoogte stellen dat we een andere keer terugkomen.  Ik hoop dat iedereen toch een prettig weekend heeft en ik hoop jullie snel weer te zien.

 

 

 

 

LET OP:  HET PROGRAMMA VAN DE SLUITINGSTOCHT NOORD IS HERZIEN.

In overleg met de leden die zich aangemeld hadden voor de sluitingstocht Noord is het programma aangepast. Voor veel deelnemers bleek het te lastig om vrijdagavond voor het donker in Hindeloopen te zijn. Ook waren de schepen van sommige deelnemers te diep voor de Friese wateren. Om iedereen de kans te geven bij de sluitingstocht aanwezig te zijn, is het programma herzien.

Het programma ziet er nu als volgt uit:

Vrijdag 27 september: verzamelen in de Buyshaven in Enkhuizen. Om 18.00 uur steigerborrel op de bekende plek. Daarna op eigen gelegenheid eten (aan boord of in de stad)

Zaterdag 28 september:  de absolute primeur van de VICTOIRECLUB GEOCACHING QUIZ CHALLENGE. Een nieuwe combinatie van speurtocht, kennis, snelheid en slimheid op het IJsselmeer. Een zoektocht met dubbele bodem en strakke tijdlimieten, die veel strafpunten kunnen kosten. Een quiz met hindernissen , die veel punten kan opleveren. En een  gecorrigeerde tijd, die misschien wel niet te corrigeren valt. Maar er kan uiteraard maar 1 winnaar zijn.

's avonds eten we gezamenlijk in Enkhuizen; tijdens de maaltijd doen we ook de prijsuitreiking.

Zondag 29 september:  Na de steigerkoffie en het na-mopperen over de quiz keren we huiswaarts.