Openingstocht 2019 Noord

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 30-05-2019
Eind datum: 02-06-2019
Organisator: Frank Jibben

 

De Openingstocht Noord staat dit jaar bol van de historische hoogtepunten.

 

Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag.

We ontmoeten elkaar in de Buyshaven in Enkhuizen. Ligplaatsen zijn gereserveerd en om 18.00 uur hebben we onze steigerborrel. Wie wil kan aansluitend een hapje gaan eten in de stad.

 

Vrijdag 31 mei.

We vertrekken op een beschaafd tijdstip en zeilen naar de passantensteiger van de Stoomhaven, bij het voormalige stoomgemaal net ten zuiden van Medemblik. Om 13.30 uur hebben we een rondleiding met twee gidsen door het Stoommachinemuseum. Het zijn z.g. stoomdagen, d.w.z. dat alle machines onder stoom zijn en dus draaien, piepen en fluiten. Neem je Museumjaarkaart mee, want dan is de entree gratis.

Aansluitend zeilen we naar Medemblik, waar de kade voor Kasteel Radboud in de Pekelharinghaven voor ons is gereserveerd.

Voor wie niet aan boord wil eten, zijn er in Medemblik diverse prima restaurantjes.

 

Zaterdag 1 juni.

We zetten, alweer op een beschaafd tijdstip, koers naar de Oude Haven van Stavoren. Vanaf circa 14.30 uur komen daar de deelnemers aan de Oldtimer-Elfstedenrit langs; voor de liefhebbers een absolute aanrader.

's Avonds gaan we met z'n allen eten in het Schotse Restaurant De Koebrug. Daar hebben we een uitgebreide barbecue in de tuin van het restaurant (of in de overdekte schuur, voor het geval het weer toch tegen zit).

 

Zondag 2 juni.

Na een laatste 'steigerkoffie' kan iedereen weer zijns weegs en terug naar de thuishaven.

 

Kosten.

De liggelden zijn deels voor rekening van de Victoireclub; nader te bezien, cq te berekenen.

De kosten van het bezoek aan het Stoommachinemuseum zijn ook voor rekening van de Victoireclub, maar vergeet svp je Museumjaarkaart niet.

De kosten van de barbecue (€ 26,-) en de drankjes zijn voor eigen rekening; naderhand individueel af te rekenen met het restaurant.

 

Voor vragen of speciale wensen, bel of mail maar: 06-53840308 of evenementen@victoireclub.nl

 

Frank Jibben 

 

 

Foto's

Hieronder staat een deel van alle foto's. De opvarenden hebben inmiddels het volledige aantal fontvangen, het waren er veel! 

Groet,
Michelle Heukelom

Foto's