Openingstocht 2019 Zuid

Locatie: Oosterschelde
Begin datum: 30-05-2019
Eind datum: 02-06-2019
Organisator: Jos Jacobs

Samenkomst donderdag 30 mei in de haven van Colijnsplaat op de Oosterschelde, de havenmeester verwacht onze boten aldaar, die avond op de steiger een borreluurtje met versnaperingen. Best brengt zoals altijd iedereen zijn drankje en versnapering mee...

Opgepast met ondiepten in de haven... niet te kort tegen noordwal varen, zo dicht mogelijk tegen botensteigers. In deze haven zal het vermoedelijk niet mogelijk  zijn in grote groep bij elkaar te liggen.

Vrijdag morgen 31 mei vertrekken we zo vroeg mogelijk naar de haven van Burghsluis, het meeste deel van de tocht  is tegenstroom. Om zeker te zijn van onze plaatsen om zoveel mogelijk bijeen te kunnen blijven vraagt de havenmeester om zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn, er zal alleszins plaats zijn. Indien het kan houdt men een lange steiger vrij.

Het is de bedoeling in de namiddag wat te ondernemen, keuze uit:

  • fietstocht, we denken dan een fietstocht te doen naar de bossen-natuurgebied Burgh Haamstede in Schouwen Duiveland; hiervoor best op te geven wie een eigen fiets heeft en wie niet zodat we weten welke fietsen we kunnen huren... de fietsen in de haven zijn beperkt, maar we kunnen indien we dit tijdig weten fietsen laten brengen in alle soorten (zie fietsverhuur Zeeland.nl)
  • voor de fietstocht vragen we ons af welke mogelijkheden er zijn om personen die moeilijker weg kunnen, te vervoeren (tandem? misschien een elektrische oplossing?) dit onderzoeken we nog;
  • Alternatief voor de mensen die niet fietsen is een voettochtje naar de Plompetoren en aanpalend natuurreservaat.

Tegen de avond +- 19u-20u uit gaan eten in het restaurant  Zeebinkie, de mogelijke menu's worden nog meegedeeld.

We kiezen voor de zwaarste optie aldaar...wat in feite géén must is.

- vooraf keuze uit alle voorgerechten van de kaart
- hoofdgerecht naar keuze van de kaart zonder beperking.
- nagerecht is een keuze uit alle desserts inclusief italian coffee en irish coffee.
kosten hiervan bedragen € 21,95 per persoon.

Opgepast: dit restaurant is op 3 km van de haven, we kunnen dit wandelend doen of met vervoer voor enkele mensen, indien nodig organiseren we hier wat voor.

De volgende dag (zaterdag 1 juni) richting Wemeldinge zeilen, dan is er een deel stroom mee. In Wemeldinge kan nog een gezellig samenzijn georganiseerd worden.

Zondag 2 juni kan iedereen terug zijn thuishaven opzoeken.

Wie belangstelling heeft, best zo vlug mogelijk inschrijven, dan kunnen we alles fijnregelen in de havens en in het restaurant.

Groetjes, Jos en Chris, Poseidon.