Engelandtocht

Locatie: Noordzee
Begin datum: 13-06-2019
Eind datum: 17-06-2019
Organisator: Erik Aapkes

Engelandtocht 2019

De eerste keer het IJsselmeer over, de eerste keer op het wad, de eerste keer de Noordzee op. Iedereen kan het zich wel herinneren, altijd toch even die gezonde spanning. Wat staat me te wachten? Ben ik goed voorbereid? Wat als het weer omslaat? Als ik maar niet zeeziek wordt? Etc. etc..

En dan was het toch prettig als er een ervaren zeiler bij was die waar nodig adviezen zou kunnen geven.En die mogelijkheid willen we onze leden nu weer bieden, maar dan voor een oversteek naar Engeland. Onder begeleiding van ervaren zeezeilers, gaan we van 13 tot 17 juni naar Woolverstone Marina aan de Orwell river.

Er is hiervoor op 16 februari een eerste informatiemiddag georganiseerd, waar een flink aantal leden kwam opdagen die op eigen kiel, of als opstapper graag de oversteek zouden willen maken. En natuurlijk ook een aantal ervaren zeebonken, die het maar wat gezellig vinden om met de club weer een lekkere tocht te maken.

Tijdens de bijeenkomst hebben we in grote lijnen uiteengezet wat de bedoeling is:

Het doel van de tocht is Noordzee ervaring opdoen met instructie en onder begeleiding.

We vertrekken in de ochtend van de 13e juni, dus houd rekening met 2 extra dagen voor de tocht naar en van de vertrekhavens.

Vertrekken is mogelijk vanuit Den Helder (indien er genoeg schepen zijn), IJmuiden of de Roompot, waar overal een begeleider zal zijn.

De afstanden bedragen vanuit Den Helder 140 NM, IJmuiden 115 en de Roompot 105. De Heldenaren hebben dus al gauw 6-7 uur meer reistijd dan de Roompotters.

Onze bestemming is de Woolverstone Marina aan de river Orwell, tussen Harwich en Ipswich

We vertrekken op donderdag 13 en komen dus aan op vrijdag. Vrijdagavond proberen we een gezamenlijke Fish&Chips&Ale maaltijd te plannen.
Zaterdag is een rustdag die ieder naar eigen inzicht kan invullen
Zondagochtend vertrek richting Nederland, waar we maandagochtend plannen aan te komen

Minimale vereisten om als aan deze tocht deel te nemen met eigen schip (voor de eerste keer):
- Uiteraard een Victoire met standaard veiligheids- en navigatieuitrusting (bv. zwemvesten, brandblussers e.d.)
- Minimaal 2 zeilers per schip
- Schipper heeft TKN diploma of overeenkomstige relevante praktijkervaring
- Goed werkende radarreflector
- Zeemarifoon en GPS
- Bijboot (opgeblazen) of beter reddingvlot
- Noodsignalen (2 parachute rood, 2 hand rook oranje, 2 handstakel rood) 
- Kaarten 1801, Imray C25 en C28
- Paspoort (en als je ze hebt ICP, ICC, verzekeringsbewijs)
- Bemanningslijst
- UK gastenvlaggetje

Uiteraard is de lijst nog niet helemaal compleet en zijn er nog vele andere aanbevelenswaardige zaken zoals plotters, AIS etc. maar we zorgen ruim voor aanvang nog voor een complete minimale/aanbevolen lijst.

Belangrijk om te weten is dat de tocht volledig voor eigen rekening en risico plaatsvindt en dat de organisatie voor vertrek beslist over doorgaan of niet. Indien mogelijk kan er dan een alternatieve route gevaren worden.

Als je deel gaat nemen als schipper of als opstapper, vóór 1 mei graag aanmelden op de website en laat ons apart nog graag het volgende weten:

- Eigen schip of opstapper (dat kunnen we nl. niet uit de aanmeldingslijst halen)
- Oversteekervaring of niet
- Vertrekhaven (Roompot, IJmuiden of Den Helder)
- Als je opstapper bent: Naam opstapschip of nog zoekende
- Als je schipper bent: of en hoeveel opstapplaatsen je nog over hebt
- Je 06 nummer voor toekomstige whatsapp communicatie

Deze info graag per mail aan eaapkes@planet.nl sturen. Communicatie over dit evenement vindt plaats via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Victoireclub/ , de clubsite, mail of whatsapp en na 1 mei zal er een “vertrekkersbijeenkomst” worden georganiseerd voor alle deelnemers, waar alle verdere details zullen worden besproken.

De 'vertrekkersbijeenkomst' voor alle deelnemers, waar alle verdere details zullen worden besproken, zal worden gehouden op zaterdag 18 mei vanaf 15.00 uur in het clubhuis van de WV de Koenen, Jollenpad 7 in Amsterdam.

Erik Aapkes
Theo van Elsen
Jos Jacobs

Links

Link Gebruiker
Facebookpagina VictoireclubErik Aapkes