Rondje Walcheren

Locatie: Deltawateren
Begin datum: 25-08-2017
Eind datum: 27-08-2017
Organisator: Patrick Snijders

RONDJE WALCHEREN NR 4

       25 / 26 / 27 -2016

Op weg naar Wemeldinge kregen we een telefoontje van Cees dat de voorziene ligplaats anders was dannvoorzien.Schreeuwlawaaierig naast een podium en drukke biertent. In zeven haatsen werd iedereen opgetrommeld om meteen richting Roompot door te varen . Voor de Zeelandbrug nog geen wind en kwamen we in de verte ook Fiorente tegen. Deze ging onder de brug door wij richting brugopening om dan gelullig met mooi aangetrokken windje richting Roompot te varen. De meeste delnemres waren daar reeds toegekomen. Snel nog een pizza naar binnen werken en bij Henk borreltje. (Lekker druk daarbinnen)

Zaterdag ochtend geen haast want we hoefde pas rond 10u uit te varen naar de sluis. De weinig voorspelde wind was er gelukkig toch met 8 tot 10 knoopjes. Leker rustig zeilend vaarden we richting Westkapelle waar we het Oostgat indoken maar daar kwam de wind dan helemaal achterlangs met selchts 4à5 knoopjes. Gelukkig dat er daar tot 3 knopen stroomstaat wat maakt dat je met weinig bootsnelheid best uitkijkt ter hoogte van de boeien. Door de gewijzigde verkeersscheidingsstelsels is het een flink stuk drukker in het Oostgat . Alles geheel volgens plan kwamen we rond 15 uur toe in Vlissingen waar we in kiellinie konden binnenvaren en lagen we wat gegroepeerd achteraan in de haven. Weining wind maar heerlijk warm , tijd voor een biertje dus. Restaurant keuze was een week vooraf met Marco en Angeline geprospecteerd en keuze was gevallen op Belgische Loodsencoöperatie. etentje was een gezelige boel waarbij we onze opaboot , Cees, in het middelpunt zette met z'n Azoren tochtje. Ook deze avond werd hier en daar in de kuip afgesloten.

Met een windvoorspelling van "te weinig" tot "niks" werd besloten om door het kanaal het rondje verder af te werken. Tony , naar Breskens en Henk naar Blankenberge verlieten de groep en met de andere namen we mooi op tijd de blauwe  golf. Met een flinke motortocht eindigde de dag weer in Wemledinge en een terasje in de Bom Dia.

Zo kort verslag maar lees het uitgebreide verslag van Yvonne (Freebird) in het clubblad.

Tot volgend jaar

Patrick

 

 

Foto's